Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2012

Η short list και τα φαβορί για το Τ.Χ.Σ.

Η short list και τα φαβορί για το Τ.Χ.Σ.
Επί το έργον ακούμε ότι βρίσκεται η πενταμελής επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων για τις θέσεις στην εκτελεστική επιτροπή και στο γενικό συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.).

Την περασμένη Παρασκευή η επιτροπή, που απαρτίζεται από στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, του υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας, ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των υποψηφίων για τις δύο εκ των τριών θέσεις της εκτελεστικής επιτροπής (σ.σ.: το τρίτο μέλος διορίζεται απευθείας από την Τ.τ.Ε., την οποία και εκπροσωπεί).

Και μαθαίνουμε ότι κατάρτισε short list με τους καταλληλότερους υποψηφίους, την οποία και απέστειλε στο ΥΠΟΙΚ και στην τρόικα.

Ένα από τα δύο πρόσωπα, που θα επιλεγούν βάσει της παραπάνω διαδικασίας, ορίζεται διευθύνων σύμβουλος του ταμείου και θα έχει πλέον και την εκτελεστική αρμοδιότητα, μιας και ο πρόεδρος θα είναι μη εκτελεστικός.

Στη λίστα των καταλληλότερων για τις δύο θέσεις της εκτελεστικής επιτροπής φιγουράρουν δύο πρώτης γραμμής στελέχη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Αυτά είναι και τα φαβορί μετά την επικράτηση της άποψης ότι η ανάδειξη ενός ξένου στελέχους θα προκαλούσε αρνητικές πολιτικές εντυπώσεις…

Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, η επιτροπή εξέτασε, με προφορικές συνεντεύξεις, όλους τους υποψηφίους για τις δύο θέσεις της εκτελεστικής επιτροπής, πραγματοποιώντας συνεχή ραντεβού επί 12 ώρες την ημέρα.

Αντίστοιχη διαδικασία ξεκίνησε χθες και για τα τρία από τα πέντε μέλη του γενικού συμβουλίου του ταμείου (οι υπόλοιπες δύο θέσεις θα πληρωθούν από εκπροσώπους του ΥΠΟΙΚ και της Τ.τ.Ε.).

Τα μέλη του γενικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής, με εξαίρεση τους εκπροσώπους του ΥΠΟΙΚ και της Τ.τ.Ε., διορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μετά από έγκριση του Euro Working Group, με θητεία τριών ετών, η οποία μπορεί να ανανεώνεται μέχρι την 30ή/6/2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v