Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 3 2012

Ο ΟΠΑΠ, η δικηγόρος και οι πονοκέφαλοι...

Ο ΟΠΑΠ, η δικηγόρος και οι πονοκέφαλοι...
Εκτός από την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού και τις εκκρεμότητες για τις παιχνιδομηχανές (VLTs) και το Διαδικτυακό Στοίχημα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος έχει και έναν ακόμα πονοκέφαλο:

Πρέπει να βρει λύση με την πρόσληψη μιας δικηγόρου, η οποία παραμένει στη θέση της μολονότι η πρόσληψή της είχε κυρυχθεί αναδρομικά άκυρη από το 2009, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Μάλιστα, ένας υπάλληλος του ΟΠΑΠ, που βρίσκεται σε δικαστική διένεξη με τον οργανισμό, υποστηρίζει πως, αφού η εν λόγω δικηγόρος έπρεπε να έχει απολυθεί από το 2009, τότε υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης αποφάσεων στις οποίες συμμετείχε. Στις 21 Σεπτεμβρίου έστειλε και σχετική αναφορά προς τους υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στη διοίκηση του ΟΠΑΠ.

Η δικηγόρος είχε προσληφθεί στον ΟΠΑΠ το 2004, επί θητείας Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Πολιτισμού. Η διαδικασία πρόσληψης είχε προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από άλλη υποψήφια (92 δικηγόροι είχαν υποβάλει υποψηφιότητα για τη θέση!).

Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ αποφάσισε πως πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση ακύρωσης της απόφασης μιας 5μελούς επιτροπής με την οποία προσελήφθη η δικηγόρος, αλλά η τελευταία παρέμεινε στη θέση της.

Τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο καθώς διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, και τα θέματα της διεύθυνσης προσωπικού του ΟΠΑΠ.

Επειδή οι ημέρες είναι πονηρές, μήπως πρέπει να το κοιτάξει η διοίκηση Λουρόπουλου, η οποία κληρονόμησε το πρόβλημα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v