Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2012

Probank: «Παλεύει» με τα δύο ομολογιακά

Probank: «Παλεύει» με τα δύο ομολογιακά
Στις τράπεζες που έχουν στόχο να αποφύγουν κάθε «περιπέτεια» εμπλοκής με το ΤΧΣ συγκαταλέγεται και η Probank. Για τον λόγο αυτόν προχώρησε στην έκδοση δύο μετατρέψιμων σε μετοχές ομολογιακών δανείων (συνολικού ύψους περίπου 221 εκατ. ευρώ), με το δικαίωμα εγγραφής να λήγει γύρω στα τέλη Νοεμβρίου.

Το πρώτο ΜΟΔ είναι πενταετούς διάρκειας, προσφέρει ετήσιο επιτόκιο 12% και στο τέλος της πενταετίας μετατρέπεται υποχρεωτικά σε μετοχές (εγγράφεται στο Core Tier 1)

Το δεύτερο ΜΟΔ θα μετατραπεί υποχρεωτικά σε μετοχές μέσα σε τρία 24ωρα (εγγράφεται στο Core Tier 1).

Κύκλοι προσκείμενοι στην τράπεζα εξακολουθούν να δηλώνουν αισιοδοξία για το εγχείρημα, ιδίως σε περίπτωση όπου η τάση μείωσης της γενικότερης αβεβαιότητας στην οικονομία συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ενδεικτική η αναφορά στελέχους της: «Ήταν φυσικό το πρώτο εξάμηνο να μην καλυφθούν πλήρως οι εκδόσεις της τράπεζας που επιχειρήθηκαν. Πολλοί μέτοχοι προφανώς δεν αισθάνονταν άνετα βλέποντας δισεκατομμύρια ευρώ καταθέσεις να φεύγουν από την Ελλάδα και να κατευθύνονται στο εξωτερικό με διάφορους τρόπους.

Σήμερα όμως τα πράγματα φαίνεται πως αρχίζουν να αλλάζουν προς το καλύτερο. Όσο για την τράπεζα, μπορεί και αυτή να έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση καταγράφοντας επισφάλειες, ωστόσο φαίνεται να έχει μικρότερα προβλήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Δεν κρύβει σκελετούς στα ντουλάπια της, δεν περιμένει κάποια αρνητική έκπληξη τους μετόχους της».

Να θυμίσουμε πως με βάση το καταστατικό της Probank απαγορεύεται κάποιος μέτοχος να αποκτήσει ποσοστό άνω του 5% (αυτό θα ισχύει και μετά την έκδοση των ομολογιακών δανείων) και κάτι τέτοιο θα σταματήσει μόνο εάν και εφόσον η τράπεζα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v