Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 6 2005

ΣΩΛΚ: Η ΑΜΚ και η περίεργη... ”σύμπτωση”!!!

Λάβαμε από αναγνώστη μια επιστολή που μας προβλημάτισε σε σχέση με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Σωληνουργεία Κορίνθου, για αυτό και τη δημοσιεύουμε αυτούσια:

”Είδα στο euro2day τα νέα για την αύξηση κεφαλαίου της ΣΩΛΚ. Το ενδιαφέρον μου είναι έντονο, γιατί κατέχω αρκετές μετοχές της εταιρίας.

Μου προξένησε εντύπωση το ότι η, αναμφίβολα απαραίτητη, ΑΜΚ λήγει 25/2, δηλ. ΜΙΑ εργάσιμη πριν από την υποχρεωτική ανακοίνωση των ετησίων αποτελεσμάτων!!

Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτό είναι τυχαίο.

Τι να σημαίνει όμως; Θα είναι άσχημα τα αποτελέσματα και βιάζονται να κάνουν την αύξηση πριν ανακοινωθούν; Μα αν είναι έτσι, δεν θα φρόντιζαν η τιμή στο Χ.Α. να είναι ανώτερη των 0,78 της αύξησης, για να συμμετάσχουν και κάποιοι μικρομέτοχοι;

Ή μήπως θα δείξουν αναστροφή των ζημιών και οι βασικοί μέτοχοι θέλουν να επωφεληθούν μόνο αυτοί, φτάνοντας τα ποσοστά τους στο 80% - 85%; Στα πλαίσια και του dillution που γράφατε παλιότερα;

Σαν εσωτερική πληροφόρηση μου φαίνεται αυτό πάντως..

Απορώ πώς το Δ.Σ. του Χ.Α. που ενέκρινε την αύξηση δέχτηκε αυτή την περίεργη ημερομηνία (25/2). Τελικά στην αγορά μας δεν χρειάζεται να είσαι Κοστολάνι, αλλά… Σέρλοκ Χολμς”.

Ομολογουμένως τα ερωτήματα του αναγνώστη (σ.σ. τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του euro2day) δεν ακούγονται καθόλου παράλογα.

Ποιος θα πιστέψει ότι οι βασικοί μέτοχοι της ΣΩΛΚ (βλέπε όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ) δεν έχουν πλήρη γνώση των αποτελεσμάτων που θα ανακοινωθούν συντόμως;

Οι λοιποί όμως μέτοχοι δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα, κι αυτό καθιστά ανισότιμη την πληροφόρησή τους ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ μιας αύξησης κεφαλαίου, εκτός κι αν τα αποτελέσματα ανακοινωθούν ΠΡΙΝ ξεκινήσει η άσκηση των δικαιωμάτων.

Άλλωστε σε μια περίοδο κατά την οποία γίνεται προσπάθεια για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας στο ΧΑ και τις εισηγμένες, ”η γυναίκα του Καίσαρα δεν οφείλει απλώς να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια”!!!

Αλλιώς μάταια θα περιμένουμε την επιστροφή των ιδιωτών επενδυτών…

Τι γνώμη έχουν λοιπόν για το συγκεκριμένο θέμα οι αρμόδιοι;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v