Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 6 2012

Σφηνάκια για ΤΤ, Proton, Revoil και Cyta

Σφηνάκια για ΤΤ, Proton, Revoil και Cyta
PROTON BANK: Άμεσες ενδέχεται να είναι οι αποφάσεις για την τύχη της «νέας Proton Bank», εφόσον βέβαια ψηφιστούν τα μέτρα και εκταμιευθεί η δόση, ή έστω το μέρος της που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Παρότι στο draft του μνημονίου, που διέρρευσε, αναφερόταν ότι οι σχετικές αποφάσεις για την Proton πρέπει να ληφθούν μέχρι τα μέσα Μαΐου, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας φέρεται διατεθειμένο να τρέξει τις σχετικές διαδικασίες.

Επιθυμεί, δηλαδή, η νέα Proton είτε να συγχωνευθεί, αμέσως, με μία από τις συστημικές τράπεζες, είτε να πωληθεί.

Σε κάποιους, δε, αρέσει η ιδέα η τράπεζα να δοθεί πακέτο μαζί με τα υγιή στοιχεία ενεργητικού του Τ.Τ.

Δύο σε ένα, και κυρίως… νοικοκυρεμένα.

Τ.Τ.: Η τύχη του Τ.Τ. δείχνει, επίσης, να έχει κλειδώσει.

Το Ταμιευτήριο οδηγείται σε διάσπαση των υγιών στοιχείων ενεργητικού και πώλησή τους αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης.

Η μοναδική περίπτωση να έμενε αυτόνομο το Τ.Τ. θα ήταν η τρόικα και η κυβέρνηση να αποδέχονταν το αίτημα εγγύησης από το Τ.Χ.Σ. ή ανταλλαγής των κρατικών ομολόγων που διακρατούν οι τράπεζες στην ονομαστική τους αξία.

Με το αίτημα να έχει απορριφθεί, ο διαχωρισμός αλά ΑΤΕ δείχνει πια μονόδρομος.

Εξ ου και κάποιοι κάνουν ήδη ασκήσεις επί χάρτου για το τι θα σηματοδοτούσε σε επίπεδο συγκέντρωσης αγοράς η ένταξη του υγιούς χαρτοφυλακίου του Τ.Τ. υπό τη σκέπη κάθε μιας από τις τρεις συστημικές τράπεζες.

REVOIL: Τη συμφωνία αγοράς ενός ακόμη πλοίου ανακοίνωσε χθες η Revoil, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr της 6ης Ιουλίου.

Μετά και από αυτήν την κίνηση, η εισηγμένη (μέσω της θυγατρικής της Άριστον) θα διαθέτει τρία πλοία, τα οποία έχουν αποκτηθεί την τελευταία τριετία, περίοδο κατά την οποία η ναυτιλία βρίσκεται στα χαμηλά της.

Αυτή η κίνηση διαφοροποιεί σημαντικά τις δραστηριότητες του ομίλου, μειώνοντας την εξάρτησή του από την πορεία της πραγματικής ελληνικής οικονομίας και από τον κλάδο της εμπορίας πετρελαιοειδών, σε μια περίοδο όπου ο τελευταίος «περνά δύσκολα».

Cyta: Συνολικό πρόστιμο 960 χιλ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κύπρου στην κυπριακή Cyta (για δραστηριότητες στην Κύπρο μεταξύ των ετών 2005 και 2010) λόγω «εκμετάλλευσης του πλεονεκτήματος κατοχής δεσπόζουσας θέσης στην αγορά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v