Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2012

Αρχισαν οι ..."κρούσεις" για νέες τράπεζες!

Αρχισαν οι ...κρούσεις για νέες τράπεζες!
Κρούση στον όμιλο Credit Agricole για το αν ενδιαφέρεται να πουλήσει την εν Ελλάδι θυγατρική του Credicom Consumer Finance διενήργησαν, όπως ακούμε, πρώην τραπεζικά στελέχη -ορισμένα εξ αυτών εξαιρετικά... επώνυμα-, τα οποία έχουν συγκεντρώσει ή συγκεντρώνουν υπό διαχείριση κεφάλαια.

Οι Γάλλοι, σύμφωνα με τους πληροφοριοδότες μας, εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να συζητήσουν το θέμα, αφού όμως ολοκληρωθεί η πώληση της Εμπορικής στην Alpha Bank.

Άλλωστε, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν φαίνεται πιθανό να επιτραπούν τέτοιες κινήσεις.

Η Credicom Consumer Finance εξειδικεύεται στη χορήγηση καταναλωτικών δανείων και ως εκ τούτου δεν διαθέτει δίκτυο. Διαθέτει, όμως, άδεια για εξειδικευμένες τραπεζικές εργασίες. Κι αυτό είναι που χρειάζονται οι πρώην τραπεζίτες.

Στόχος τους ήταν και παραμένει να δημιουργήσουν μικρές ευέλικτες τράπεζες που θα παίξουν μπάλα στην…. πλάτη των «δεινοσαύρων» που δημιουργούν τα mega deals.

Αν βέβαια κάποιες από τις μεγάλες τράπεζες παραμείνουν ιδιωτικές και σηκώσουν και μεγαλύτερα κεφάλαια από αυτά που χρειάζονται για να ανέλθει ο δείκτης Core Tier I στο 9%, τα πράγματα αλλάζουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v