Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 5 2012

Σφηνάκια για Επίλεκτο και ΕΥΔΑΠ

Σφηνάκια για Επίλεκτο και ΕΥΔΑΠ
Επίλεκτος: Πολύ καλά -τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας- τα αποτελέσματα της Επίλεκτος για το πρώτο τρίμηνο  της χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου του 2013 (από 1/7 έως 30/9).

Άνοδος πωλήσεων από τα 6,1 στα 7,3 εκατ. ευρώ, θετικό EBITDA και ΕΒΙΤ (+1,13 εκατ. και 332 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα), μείωση ζημιών από το 1,7 εκατ. στα 841 χιλ. ευρώ και θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 2,1 εκατ. ευρώ.

Εξετάζοντας την υπόθεση ανά δραστηριότητα, ο κλωστοϋφαντουργικός κλάδος ανέβασε τον τζίρο και μείωσε τις ζημίες (από -2,6 σε -1,79 εκατ. ευρώ), ενώ η ενέργεια απέφερε καθαρά κέρδη 949 χιλιάδων από 808 χιλιάδες ευρώ.

O εισηγμένος όμιλος θα ωφεληθεί σημαντικά σε περίπτωση υποχώρησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, όπως επίσης και από την περαιτέρω επέκτασή του στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (η σχετική θυγατρική του έχει εισαχθεί στο ΧΑΚ).


ΕΥΔΑΠ: Υψηλότερα τα κέρδη για την ΕΥΔΑΠ λόγω της μείωσης στις αποδοχές των εργαζομένων, ωστόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης παρατηρείται αξιοσημείωτη επιδείνωση στο κομμάτι των απαιτήσεων της εισηγμένης.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, το συγκεκριμένο ζήτημα θα αποτελέσει θέμα υψηλής προτεραιότητας στην αντιμετώπισή του από τη νέα διοίκηση της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v