Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 10 2013

Κυριακούλης: Το «κλεισμένο» deal και η Dogus

Κυριακούλης: Το «κλεισμένο» deal και η Dogus
Από τη στιγμή που η Κυριακούλης εισέφερε τις μαρίνες της στη θυγατρική της εταιρεία K&G Διαχείριση Μαρινών Μεσογείου είχε αρχίσει η φημολογία για την πώλησή τους σε τρίτους, και μάλιστα ξένους.

Η εισηγμένη διαχειρίζεται τέσσερις μαρίνες στην Ελλάδα στις περιοχές των Γουβιών (Κέρκυρα), της Καλαμάτας, του Πειραιά (Μαρίνα Ζέας) και της Λευκάδας.

Η πάγια απάντηση της εισηγμένης στο συγκεκριμένο ερώτημα ήταν: «Ουδέν σχόλιον, η εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό μόνο μέσω επίσημων ανακοινώσεων».

Έγκυρες πληροφορίες πάντως υποστηρίζουν πως το θέμα της πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού της K&G θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Λέγεται μάλιστα πως από το 60% που διαθέτει η εισηγμένη στην K&G Διαχείριση Μαρινών Μεσογείου θα διατεθεί το 51% και η εισηγμένη θα μείνει με το 9%.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες υποστηρίζουν πως αν το deal ολοκληρωθεί σύντομα τότε οι επιδράσεις του θα αποτυπωθούν στις ετήσιες λογιστικές καταστάσεις του 2012.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, αγοραστής φέρεται να είναι τελικά θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus Hondings, ο οποίος σημειωτέον μόλις πρόσφατα ξεκίνησε joint venture με τη Lamda Development προκειμένου να προχωρήσουν επενδύσεις σε μαρίνες και άλλα projects του ευρύτερου χώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v