Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2013

Ο Κοπελούζος, η Μέρκελ και τα... σκουπίδια

Ο Κοπελούζος, η Μέρκελ και τα... σκουπίδια
Όσοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν την παρουσία του επιχειρηματία Δημ. Κοπελούζου στην προ μηνών συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ με Έλληνες επιχειρηματίες στο Χίλτον, θυμούνταν τη συμμετοχή του ομίλου στην «Αερολιμήν Αθηνών» μαζί με τη Hochtief.

Όμως, ο Δημ. Κοπελούζος έχει αποκτήσει έναν ακόμα συνέταιρο από τη Γερμανία. Πρόκειται για το πανίσχυρο LM-Group που μέσω τριών εταιρειών, διαθέτει παρουσία στο χώρο της διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο όμιλος Κοπελούζου, που διεκδικεί μέσω της θυγατρικής Novaera Hellas αρκετά από τα έργα ΣΔΙΤ για μονάδες απορριμμάτων έχει στενή συνεργασία με την Sutco, τη θυγατρική του LM-Group που ασχολείται με εργοστάσια επεξεργασίας.

Στον ίδιο όμιλο ανήκουν και οι εταιρείες L&M και unoTech που ειδικεύονται, επίσης, σε μεγάλες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων. Οι Γερμανοί ουδέποτε έκρυψαν το ενδιαφέρον τους για το συγκεκριμένο τομέα, από την εποχή που ο αντικαγκελάριος Φ. Ρέσλερ και ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοϊδης υπόσχονταν επενδύσεις στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v