Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2005

Η ΑΤΕ, η ΑΛΤΕ και το ζοφερό μέλλον

”Η ΑΛΤΕ ΑΤΕ έχει εγγυηθεί το σύνολο των παραπάνω οφειλών της Άλφα Άλφα Συμμετοχές Α.Ε. και Alfa Alfa Energy A.E. ύψους 181.404.866,80”.

H πρόταση αυτή, που εμπεριέχεται σε απαντητική επιστολή της Αγροτικής Τράπεζας προς το χρηματιστήριο, έρχεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο το θέμα της μοναδικής εισηγμένης εταιρίας του ομίλου Αλλαμανή που απέμεινε να διαπραγματεύεται στο ταμπλό της Σοφοκλέους.

Κι αυτό καθώς, μεταξύ άλλων, δημιουργεί υπόνοιες ότι το μέλλον της ΑΛΤΕ εξαρτάται εφεξής περισσότερο από τη βούληση της Αγροτικής, παρά από τη βούληση άλλων τραπεζών, ορισμένες εκ των οποίων δοκίμασαν να την πτωχεύσουν, ενώ άλλες να τη θέσουν στην ”προστασία” του άρθρου 46.

Διότι όπως φρόντισε να ξεκαθαρίσει η Αγροτική, το σύνολο των δανείων της προς τον όμιλο Αλλαμανή, ύψους 199 εκατ. ευρώ, είναι πλέον ληξιπρόθεσμο.

Κι ως εκ τούτου έχει προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινές διαταγές για τη μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης όλων των εταιριών, αν και στην περίπτωση της ΑΛΤΕ η προσωρινή διαταγή δεν τελεσφόρησε.

Στο μεταξύ βεβαίως η διαπραγμάτευση της ΑΛΤΕ παραμένει… μονόπαντη τις τελευταίες μέρες, αφού η μετοχή πέφτει συστηματικά στις τελευταίες… επτά συνεδριάσεις.

Σύντομα βέβαια θα σταματήσει, αφού η απόσταση από τα 0,11 ευρώ στα 0,08 ευρώ (όπου και θα σταματήσει η πτωτική κίνηση όπως συνέβη και με άλλες μετοχές για τεχνικούς λόγους) είναι… μικρή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v