Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 27 2013

Inform Λύκος: Αν περίμενε απ’ την Ελλάδα…

Inform Λύκος: Αν περίμενε απ’ την Ελλάδα…
Χωρίς μέρισμα θα μείνουν (και) φέτος οι μέτοχοι της Inform Λύκος, παρά τα σημαντικά κέρδη που καταγράφηκαν το 2012 σε ενοποιημένη βάση (2,04 εκατ. ευρώ).

Επίσης, δεν θα διανεμηθεί μέρισμα, παρά το γεγονός ότι η ρευστότητα του ομίλου είναι σαφώς ικανοποιητική και παρά το ότι φέτος αναμένεται μια καλή χρονιά για τη θυγατρική της Αυστρίας, Austrian Cards (έτος μαζικών ανανεώσεων καρτών στις αυστριακές τράπεζες, ξεκινούν τη λειτουργία τους τα νέα κέντρα παραγωγής και προσωποποίησης καρτών σε Ρουμανία και Πολωνία).

Η μη διανομή μερίσματος τυπικά δικαιολογείται, λόγω των λογιστικών ζημιών που κατέγραψε η μητρική εταιρεία.

Στην πράξη, αποδίδεται στην προσπάθεια της διοίκησης να περιορίσει τον κίνδυνο, αλλά και να χρηματοδοτήσει την επιδιωκόμενη επέκταση των δραστηριοτήτων της στο χώρο της Κεντροανατολικής Ευρώπης.

Έτσι, ο όμιλος σκοπεύει στη δημιουργία κέντρων παραγωγής και προσωποποίησης καρτών και σε άλλες χώρες, ενώ παράλληλα διερευνά και το ενδεχόμενο στρατηγικών συνεργασιών με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

ΥΓ1: Η μετοχή της εισηγμένης τελεί υπό διαπραγμάτευση περίπου στο ένα τρίτο της λογιστικής της αξίας.

ΥΓ2: Αν ο όμιλος δεν είχε προχωρήσει προ ετών στην εξαγορά της Austrian Cards, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα σήμερα. Και όμως, τότε κάποιοι είχαν δυσανασχετήσει με τη συγκεκριμένη εξαγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v