Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 10 2005

Ipirotiki: ”Money talks and... bullshit walks”!!!

Ολοένα και... θολώνει το τοπίο στην υπόθεση της Ipirotiki.

Ο νέος βασικός μέτοχος, ο κ. Δημήτρης Παπασταματάτος, υποσχέθηκε ”λαγούς με πετραχήλια” για αγορές τηλεοπτικού σταθμού, έκδοση εφημερίδων και άλλα πολλά, χωρίς όμως να εξηγήσει πώς θα τα κάνει όλα αυτά μια εταιρία που εμφανίζεται να χρωστάει ήδη τα... μαλλιοκέφαλά της.

Επίσης ο ίδιος σε τηλεφωνική συνέντευξή του στην εκπομπή του Νίκου Σαμοΐλη στον Εxtra μίλησε για λεφτά της εταιρίας τα οποία τα έχουν ”φάει” κάποιοι (σ.σ. πλην του ιδίου το Μανιώτη), προσθέτοντας ότι αυτοί οι κάποιοι θα τα... επιστρέψουν (!) διότι ”υπάρχει και εισαγγελέας”.

Στη συνέχεια μίλησε απερίφραστα και για 5 εκατ. ευρώ που πήρε από το ταμείο της εταιρίας ο Χαρ. Μανιώτης, μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2005!!!

Πληθωρικός λοιπόν στα λόγια του ο κ. Παπασταματάτος, που εμφανίστηκε κάτοχος του 25% βάσει ενός ιδιωτικού συμφωνητικού (αλήθεια, από πότε είναι το συμφωνητικό αυτό και γιατί δεν πέρασε η μετοχική αλλαγή στα επίσημα μετοχολόγια του ΧΑ;) και έγινε ”στα γρήγορα” πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Ωστόσο, ακόμη και τα όσα λέει συνηγορούν υπέρ μιας μεγάλης έρευνας για το τι ακριβώς έχει συμβεί με τη συγκεκριμένη εταιρία.

Και δεν μιλάμε για τον έλεγχο που έκανε ο ίδιος ο ορκωτός της εταιρίας ο κ. Ξένος (το πόρισμα του οποίου όπως μαθαίνουμε είναι πραγματικός... καταπέλτης).

Διότι καταπέλτης ξε-καταπέλτης, ο κ. Ξένος ήταν ορκωτός της Ipirotiki και πριν, αλλά καλώς ή κακώς, τίποτα δεν είχε δει.

Συνεπώς φαίνεται όχι απλώς απολύτως σκόπιμο, αλλά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, να γίνει επίσημος διαχειριστικός έλεγχος με εντολή των αρχών, όπως επίσης ότι πρέπει να αποτελέσει (μαζί με τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ) μία από πρώτες υποθέσεις που θα αναλάβει (συντομότατα ελπίζουμε) η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης & Ελέγχου.

Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει η απόδοση ευθυνών σε αυτή την έρημη την αγορά, μπας και νιώσουν περισσότερη ασφάλεια οι ιδιώτες (και όχι μόνον) επενδυτές.

Τι να πούμε τέλος για το σχόλιο του κ. Παπασταματάτου στον τηλεοπτικό ”αέρα” ότι η Ipirotiki, σαν εταιρία software που είναι, δεν αποκλείεται μελλοντικά να πουλάει και ειδικό προϊόν για τη... διάσωση επιχειρήσεων (λόγω της επιτυχίας που θα έχει η διάσωση της... ιδίας!).

Προφανώς η αίσθηση του χιούμορ που διαθέτει είναι ανάλογη της αισιοδοξίας και της αυτοπεποίθησής του.

Εμείς βεβαίως δεν μπορέσαμε να μη θυμηθούμε την αγγλική φράση ”money talks and bullshit walks”...

Οπόταν... αναμένουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v