Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2005

Πιστοποίηση... ”άψε–σβήσε” για ορισμένους!!!

Καθόλου δεν άρεσε στους επαγγελματίες της χρηματιστηριακής αγοράς ένα εδάφιο του πολυνομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο ”Υπάλληλοι και στελέχη Α.Ε.Δ.Α.Κ., Α.Ε.Ε.Χ. και πιστωτικών ιδρυμάτων οι οποίοι κατά την έναρξη ισχύος των αποφάσεων που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος άρθρου έχουν αποδεδειγμένη τριετή τουλάχιστον εμπειρία απαλλάσσονται από την υποχρέωση συμμετοχής στις εξετάσεις”.

Μιλάμε βεβαίως για τις εξετάσεις πιστοποίησης στελεχών που θα είναι αρμόδια για διαχείριση χαρτοφυλακίου, παροχή επενδυτικών συμβουλών, ανάλυση κινητών αξιών κ.λ.π.

Οπου σε άλλες κατηγορίες στελεχών, απαιτείται όχι μόνον τριετής εμπειρία αλλά και πτυχία και εξετάσεις κ.λ.π.

Ήδη κυκλοφορούν σχόλια που θέλουν τη συγκεκριμένη διάταξη να ευνοεί πρωτίστως τα πιστωτικά ιδρύματα (στα οποία άλλωστε ανήκουν και οι περισσότερες ΑΕΔΑΚ), προσφέροντας τους τη δυνατότητα να αποκτούν άκοπα πληθώρα ”πιστοποιημένων” στελεχών.

Κι από την άλλη, δεν μπορούμε να μην πούμε ότι σε ορισμένες ΑΕΕΧ είμαστε περίεργοι να δούμε αν έχουν έστω και.. ένα στέλεχος που να ασχολείται πραγματικά με τα ανωτέρω αντικείμενα!

Το θέμα λοιπόν είναι αν τα στελέχη αυτά, τραπεζικά ή άλλα, θα ξέρουν όσα πρέπει να ξέρουν.

Διότι πολλοί ”πωλητές” προϊόντων της κεφαλαιαγοράς σε κατά τόπους υποκαταστήματα τραπεζών, πιστέψτε με δεν ξέρουν ούτε τα... βασικά.

Κι ας έχουν μια τριετία στο... θέμα!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v