Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2005

Ολα όσα θέλατε να μάθετε για τα... Παράγωγα

Ένα πολύ σημαντικό θέμα, τόσο για τους επαγγελματίες της αγοράς όσο και για τους απλούς επενδυτές, πραγματεύεται ο καθηγητής, πρώην πρόεδρος του Χ.Α., Παναγιώτης Αλεξάκης, στο βιβλίο του που εκδόθηκε πρόσφατα.

Τίτλος του, ”Τα Παράγωγα Προϊόντα και η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά Παραγώγων” (Εκδόσεις ”Ίων”, σελ. 350). Η αλματώδης ανάπτυξη της αγοράς παραγώγων και στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα κάνει τη χρησιμότητα του βιβλίου προφανή.

To βιβλίο αποκτά πρόσθετη αξία από το γεγονός ότι είναι δομημένο και γραμμένο με τρόπο που συνδυάζει τόσο την πρακτική πλευρά της παρουσίασης και της χρήσης των παραγώγων όσο και την επιστημονική ανάλυση της αγοράς και την επιστημονική δεοντολογία.

Το βιβλίο διαρθρώνεται σε 4 μέρη. Ξεκινά με την παρουσίαση των παράγωγων προϊόντων, περνά στη δομή και στη λειτουργία του ΧΠΑ, κατόπιν στα προϊόντα που διατίθενται από το ΧΠΑ και καταλήγει στη διερεύνηση της επίδρασης των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης σε χρηματιστηριακούς δείκτες και στη μεταβλητότητα του Χ.Α.

Επίσης, συνοδεύεται από γλωσσάρι για τους όρους που χρησιμοποιούνται στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v