Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 1 2005

ΒΑΡΑΓΚΗΣ: Πουλάει ελληνικό design στο εξωτερικό!

Η χθεσινή ανακοίνωση της Βαράγκης για συνεργασία με την ιταλική εταιρία 100x100 Design Srl. έχει ιδιαίτερη σημασία.

Τις λεπτομέρειες μπορείτε να τις διαβάσετε στις ειδησεογραφικές σελίδες του euro2day. Εμείς θα αναφερθούμε στα πιο σημαντικά -κατά την άποψή μας- σημεία:

Πρώτον, οι Ιταλοί ανοίγουν την πόρτα των ευρωπαϊκών αγορών στη Βαράγκης με έναν πρωτόγνωρο για τον κλάδο τρόπο. Ουσιαστικά, η ελληνική εταιρία παραδίδει σε αυτούς (σε κέντρο logistics στην Ιταλία) τα προϊόντα της εκτελώντας παραγγελίες που λαμβάνει ηλεκτρονικά (μέσω Internet και σε πραγματικό χρόνο). Όλα τα υπόλοιπα, σε διάφορες χώρες, τα αναλαμβάνουν οι Ιταλοί που έχουν βεβαίως και άλλα 17 εργοστάσια μεταξύ των προμηθευτών τους, άρα και σημαντικές οικονομίες κλίμακας και υποδομή στα ”κανάλια προώθησης και διανομής”.

Δεύτερον (και ενδεχομένως πιο σημαντικό μεσοπρόθεσμα), η Βαράγκης ξεκινάει την πώληση ελληνικού design στο εξωτερικό.

Τα πρώτα δείγματα είναι ιδιαιτέρως θετικά (με τη σειρά Varangis Schemata ή ”σχήματα” ελληνιστί), αφού κατάφερε να πάρει και σημαντικό βραβείο design, πίσω από το οποίο ίσως ακολουθήσει και δεύτερο, εξίσου σημαντικό αν όχι σημαντικότερο.



Αυτό σημαίνει ότι η Βαράγκης έχει πλέον σοβαρές πιθανότητες να είναι η δεύτερη ελληνική επιχείρηση, μετά τη Folli-Follie, που θα έχει καταφέρει να πουλήσει (σε… ποσότητες εννοούμε) το ελληνικό σχέδιο στο εξωτερικό!

Αυτό, μάλιστα, είναι ”προοπτική” άξια λόγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v