Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2002

Πλοήγηση σε ταραγμένα ύδατα

Οσοι επιθυμούν να επενδύουν αυτό το διάστημα στα χρηματιστήρια, θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τις έντονες διακυμάνσεις. Κι αυτό χωρίς να είναι σίγουροι, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, αν θα ανταμειφθούν οι κόποι τους.

Βλέπετε, οι αναλυτές ανά τον κόσμο δεν είναι αυτή τη περίοδο καθόλου σίγουροι για την πορεία των αγορών το 2002. Ακόμη λιγότερο σίγουροι άλλωστε, αποδεικνύονται οι συνάδελφοί τους, οι επαγγελματίες traders, οι οποίοι εμφανίζονται άκρως κυκλοθυμικοί και επηρεαζόμενοι από διάφορα ψήγματα πληροφοριών, θετικών και αρνητικών, σχεδόν σε ημερήσια βάση.

Τα ίδια, αν όχι και...χειρότερα, συμβαίνουν και στη Σοφοκλέους. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά σημεία ”πλοήγησης”. Η συμπεριφορά της αγοράς χθες έδειξε οτι η περιοχή των 2230 μονάδων (το επόμενο σημείο στήριξης μετά τις 2270 που διασπάστηκαν προ ημερών) είναι δύσκολο να διασπαστεί σε μια πτωτική στροφή της Σοφοκλέους.

Από την άλλη πλευρά, η αντίδραση της αγοράς ήταν αρκετά έντονη και δημιουργεί προσδοκίες, εφόσον το κλίμα στην Ευρώπη είναι θετικό, για διάσπαση της αντίστασης στην περιοχή των 2290-2300 μονάδων, λένε κάποιοι -συνήθως ακριβείς- τεχνικοί αναλυτές.

Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο σήμερα, λένε οι ίδιοι, καλόν θα είναι να υπάρξει αρκετή επιφύλαξη για τη διάρκεια της ανοδικής κίνησης. Πιθανόν η αγορά να επιστρέψει ξανά προς τα πίσω.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι θετική για την αγορά η κατοχύρωση κάποιων δεκάδων μονάδων απόστασης σε σχέση με τα πρόσφατα χαμηλά, τα οποία, θυμίζω, εγκαταλείφθηκαν με τη βοήθεια του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v