Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2005

PLIAS 2: Ο... πρόεδρος έχει όμως άλλη άποψη

Αντίθετη όπως αποδείχτηκε, ήταν η άποψη του προέδρου της συνέλευσης (η ανακοίνωση δεν αναφέρει το όνομά του) ο οποίος προφανώς εκφράζει τους βασικούς μετόχους που κατέχουν περίπου το... 80% της εταιρίας.

Τι είπε λοιπόν ο πρόεδρος; ”Ειδικότερα”, αναφέρει η ανακοίνωση ”επί του θέματος αυτού, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης επεσήμανε ότι κατά την εταιρική χρήση 01/01/2004 – 31/12/2004 έχει επέλθει σημαντική μείωση ζημιών κατά ποσοστό 50% και έχει σημειωθεί σημαντική βελτίωση της χρηματοοικονομικής κατάστασης της Εταιρείας, οφειλόμενη κυρίως στη διοικητική και οργανωτική αναδιάρθρωσή της και στην προϊοντική ενίσχυσή της.

Περαιτέρω, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης επεσήμανε ότι η διοίκηση της Εταιρείας προτίθεται να συνεχίσει τις ενέργειές της για τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής κατάστασής της διά της περαιτέρω μείωσης των ζημιών και της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της”.

Πάρα πολύ ωραία, λέμε εμείς που μας αρέσουν οι... αερολογίες.

Τα πραγματικά ίδια κεφάλαια είναι... ανύπαρκτα κατά τον ορκωτό, κι όμως στην PLIAS μιλάνε για μείωση ζημιών και αναδιάρθρωση δανεισμού που θα σώσει υποτίθεται την εταιρία, ξεχνώντας πέραν των υπολοίπων και κάτι μάλλον βασικό.

Στη χρήση 2004, το λειτουργικό αποτέλεσμα ουδόλως βελτιώθηκε. Αντιθέτως, χειροτέρεψε!!!

Για την ακρίβεια, τα μερικά αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως διαμορφώθηκαν σε ζημίες 2,090 εκατ. ευρώ (έναντι 1,795 εκατ. ευρώ το 2003) και τα ολικά αποτελέσματα εκμετάλλευσης (που περιλαμβάνουν και τόκους) βελτιώθηκαν εντελώς ανεπαίσθητα, αφού οι ζημίες ήταν 4,112 εκατ. ευρώ έναντι 4,345 εκατ. ευρώ το 2003!!!

Όσο για τις υποχρεώσεις, αυτές μειώθηκαν από 40,58 εκατ. ευρώ σε ”μόλις”... 39,73 εκατ. ευρώ!!!!

Μήπως δεν μας τα λένε καθόλου καλά εκεί στην Plias;

YΓ: Για όσους δεν το γνώριζαν, η συνέλευση μας έλυσε και την απορία του πως είναι δυνατόν να πέφτει έτσι μια μετοχή, όταν ένας βασικός μέτοχος έχει σχεδόν 80% και ταυτόχρονα υπάρχει πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Πολύ απλά, το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v