Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 6 2005

ΕΓΝΑΤΙΑ: Το ”μήνυμα” της Marfin

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η χθεσινή ανακοίνωση της Marfin, αφού απαντά με ψυχραιμία και σοβαρότητα στις ”απορίες”, αλλά και τις κερδοσκοπικές κινήσεις που πυροδότησε η απόκτηση σημαντικού ποσοστού στην Εγνατία Τράπεζα.

Με απλά λόγια, η Marfin ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να μπει σε μια διαμάχη με αντικείμενο την αγορά μετοχών της Εγνατία, προκειμένου να εξασφαλίσει τον έλεγχο της τελευταίας.

Κι ακόμη, με διπλωματικό τρόπο σπεύδει να σημειώσει (χρησιμοποιώντας μάλιστα και αριθμητικά στοιχεία!) ότι η τιμή των 3,56 ευρώ ανά μετοχή είναι κάτι παραπάνω από… ”δίκαιη” ως αποτίμηση της συγκεκριμένης τράπεζας.

Ας το προσέξουν αυτό όσοι ενδεχομένως αγόραζαν μετοχές χθες πέριξ των 4 ευρώ, προεξοφλώντας ”μάχες επικράτησης” και κόντρες για τον έλεγχο της Εγνατίας Τράπεζας που θα εκτοξεύσουν την τιμή.

Οι προσδοκίες τους μπορεί να αποδειχθούν… φρούδες.

Το μήνυμα της ανακοίνωσης αφορά επίσης στους μεγαλομετόχους της Εγνατίας και κατά την άποψη της στήλης είναι σαφές: ”Αν θέλετε συνεργασία εδώ είμαστε και αν δείτε ψύχραιμα τις συνθήκες στον χρηματοπιστωτικό χώρο θα καταλάβετε ότι η συνεργασία είναι προϋπόθεση για την επιβίωση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v