Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 20 2005

Intracom: Ίδρωσαν, αλλά το αύξησαν το ποσοστό!

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι έγκαιρες πληροφορίες της στήλης για εξαγορά ποσοστού της FORTHnet από το fund Novator, μια εξέλιξη που ουδόλως ικανοποίησε την Intracom, που πολύ θα ήθελε να πάρει εκείνη το συγκεκριμένο ”κομμάτι”, έστω κι αν τελικά το ποσοστό που πήρε το fund είναι 16% και όχι 20+ όπως αρχικά φαινόταν.

Σωστές ήταν και οι πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει για το τίμημα.

Η συμφωνία είχε κλείσει αρχικά στα 5,75 ευρώ. Πλην όμως, η πίεση της Intracom προς τους Κύπριους (Κυπριακή Τράπεζα Ανάπτυξης) και τους Ιταλούς (Telecom Italia), που επέμενε να κάνει προσφορές παρά την ύπαρξη κάποιας μορφής προσυμφώνου των πωλητών με το Novator, οδήγησε τελικά στον προσδιορισμό του οριστικού τιμήματος λίγο πάνω από τα 6 ευρώ.

Σημειώστε επίσης ότι το 4,8% που πέρασε τελικά την Παρασκευή στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Κρήτης (λίγο μεγαλύτερο μέρος από το μισό του 4,8%) και στην Intracom (το υπόλοιπο) ήταν οι μετοχές που δεν πούλησε η Telecom Italia στο Novator, καθώς γι’ αυτό το συγκεκριμένο ποσοστό υπήρχε ”δικαίωμα πρώτης άρνησης”, το οποίο και εξασκήθηκε από τους ήδη υφιστάμενους λοιπούς μετόχους της FORTHnet, σε αντιστοιχία με τα ποσοστά που ήδη είχαν.

Έστω κι έτσι, η Intracom κατάφερε (ιδρώνοντας... υποθέτουμε) να αυξήσει λίγο παραπάνω το ποσοστό της.

Ωστόσο, το θέμα είναι τι θα κάνει το Ίδρυμα Τεχνολογίας (που επίσης αύξησε το ποσοστό του - τώρα πρέπει να είναι περίπου στο 26%), αλλά και ποια στάση θα κρατήσουν εφεξής οι εκπρόσωποι του Novator, που με 16% στα χέρια τους δεν είναι... αμελητέα ποσότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v