Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2005

Το ”παρατηρητήριο” και η... ”άτιμη κοινωνία”!

Η έννοια του ”παρατηρητηρίου” είναι της μόδας και στη χώρα μας εδώ και αρκετό καιρό, σε ορισμένες περιπτώσεις με την ευγενική επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αρμόδιο Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας δικαιώνει πλήρως το όνομά του.

Δηλαδή… παρατηρεί.

Ακριβώς όπως έκανε για χρόνια ο Τζιοβάνι στον Θρύλο. Βρίσκεται μέσα στο γήπεδο, μπορεί να αναλύσει ανά πάσα στιγμή το παιχνίδι, μόνο που δεν μπορεί με τίποτε να δώσει λύσεις.

Έτσι, ανά εξάμηνο το συγκεκριμένο ”παρατηρητήριο” δημοσιοποιεί μια έκθεση που περιγράφει ”με τα πιο μελανά χρώματα” την κατάσταση της διείσδυσης των νέων τεχνολογιών, αλλά ουδέποτε πρότεινε κάτι ή κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα για το ποιος φταίει για την κατάντια που φέρνει διαρκώς τη χώρα μας στην τελευταία θέση μεταξύ των 25 σε ό,τι αφορά, για παράδειγμα, την ευρυζωνικότητα.

Το χειρότερο, πάντως, είναι ότι οι ”παρατηρητές” έχουν δημιουργήσει και… άλλοθι.

Παρατηρούμε μεν, για να εξάγουμε σαφή και με επιστημονικό τρόπο αποτελέσματα, χωρίς όμως να προσδιορίζεται με σαφήνεια το πότε αυτά τελικώς θα... εξαχθούν!

Κι ώς τότε δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να παρατηρούμε (όλοι εμείς) με απόγνωση την ”άτιμη κοινωνία” (της... πληροφορίας), που δεν εννοεί να πάρει τα πάνω της...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v