Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 20 2005

Λεβεντάκης: Η ΑΤΕ και η ιστορία με τις εγγυητικές

Τι ακριβώς συμβαίνει με τη Λεβεντάκης;

Μετά την ανακοίνωση της Αγροτικής Τράπεζας, στην οποία αναφερόταν ότι αρνείται να δώσει εγγυητικές επιστολές στην εταιρία, ήλθε η ”διευκρινιστική” ανακοίνωση της ίδιας της Λεβεντάκης (μπορείτε να τη διαβάσετε στις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις), η οποία αν και εξαιρετικά μακροσκελής, δεν έριξε και πολύ φώς στην ουσία της υπόθεσης.

Κι αυτό που εμείς θεωρούμε ουσιαστικό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των μακροπρόθεσμων οφειλών της Λεβεντάκης είναι προς αυτήν ακριβώς την τράπεζα που της αρνήθηκε τις εγγυητικές!!!

Το ένα ερώτημα που έχουμε, λοιπόν, είναι αν τελικά δόθηκαν οι εγγυητικές επιστολές από κάποια άλλη τράπεζα ή αν το θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται... μετέωρο.

Το δεύτερο ερώτημα που έχουμε αφορά την ακριβή λειτουργική ”ταυτότητα” της Λεβεντάκης, ήτοι σε ποιο βαθμό εξαρτάται απο άλλες εταιρίες που δεν ”ανήκουν” μεν στον όμιλο, πλην όμως είναι συγγενείς και συνδεδεμένες.

Για την ακρίβεια έχουμε το ερώτημα σε ποιο βαθμό εξαρτάται τελικά η εισηγμένη απο την Ελληνικά Εκκοκκιστήρια, με δεδομένο ότι κατέχει περίπου το 20% της τελευταίας, η οποία φαίνεται να έχει δάνεια της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ (και είναι προς το παρόν τουλάχιστον ”ενήμερη” ως προς αυτά τα δάνεια, όπως διαβεβαιώνει η εισηγμένη).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v