Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 15 2005

Π&Κ: Εξόρμηση στο asset management

”Η ανεξαρτησία μας δίνει τη δυνατότητα, η γνώση μας δίνει την ικανότητα” γράφει η Π&Κ στο πρωτότυπο έντυπό της ξεκινώντας μια δυνατή ”εξόρμηση” στο asset management.

Η έννοια του… ξεκινά είναι βέβαια σχετική, αφού ήδη το συνολικό χαρτοφυλάκιο πελατών που διαχειρίζεται ξεπερνά τα 450 εκατ. ευρώ. Απλώς, μέχρι πρότινος οι υπηρεσίες αυτές παρεχόνταν χωρίς οργανωμένη προώθηση και προβολή τους στο ευρύ κοινό.

Προφανώς, τα πράγματα αλλάζουν στο μέτωπο της προβολής, αλλά και οργανωτικά μέσα στον όμιλο της Π&Κ, που θα δώσει ακόμη περισσότερο βάρος στη διαχείριση περιουσίας, είτε αυτή αφορά σε επενδύσεις στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Η παραπάνω φράση περί ανεξαρτησίας, με την οποία ξεκινήσαμε το σχόλιο, αποτελεί ίσως την κορωνίδα του image για έναν όμιλο που δεν είναι τραπεζικός και ως τώρα ήταν γνωστός στους περισσότερους ως χρηματιστηριακή εταιρία που έφτασε στην κορυφή, και μάλιστα με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Διότι, σημειώνουμε, αρκετοί πελάτες (και εν δυνάμει πελάτες) του asset management φοβούνται ότι σε έναν μεγάλο όμιλο με πάμπολλες θυγατρικές υπάρχει κίνητρο για τον διαχειριστή του χαρτοφυλακίου τους να ”πουλήσει” σε αυτούς προϊόντα των θυγατρικών του ομίλου στον οποίο υπάγεται, και ας μην είναι αυτά τα προϊόντα... ”εκ των καλυτέρων”.

Ακόμη περισσότερο δε, όταν ο όμιλος είναι πολυεθνικός και εμφανίζεται να έχει δεκάδες προϊόντα, για κάθε... γούστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v