Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 30 2005

Εμπορική: Επιτέλους... δικαίωση!

Πέρασαν σχεδόν 22 μήνες για να δικαιωθεί επίσημα το euro2day για τα όσα έγραφε περί υποχρεώσεως της Εμπορικής να επαναγοράσει τις μετοχές των Γάλλων ή να συμπληρώσει ό,τι θα ελάμβανε η Credit Agricole από την πώληση των μετοχών της στην αγορά, προκειμένου να πάρει τελικά όσα είχε δώσει το 2000.

Πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα απαιτήθηκε για να δικαιωθεί η στήλη για το σχόλιο της Δευτέρας, στο οποίο τόνιζε ότι κακώς κατηγορείται ο υπουργός για δήθεν ”αναίτια” επίθεση στους Γάλλους, σε ό,τι αφορά τους ”κρυφούς όρους” της τότε σύμβασης.

Προσέξτε, όμως, η διαπραγμάτευση δεν έχει λάβει τέλος με το γεγονός ότι οι Γάλλοι δέχθηκαν διαφορετική ερμηνεία του συγκεκριμένου όρου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σύμβαση λήγει το 2007, οπότε, αν το θελήσουν οι Γάλλοι, υπάρχουν ακόμη θέματα να διευθετηθούν προκειμένου να μπορέσει το Δημόσιο να προχωρήσει τα σχέδια αποκρατικοποίησης της Εμπορικής.

Ίσως δε ένα placement σε θεσμικούς να αποδειχθεί η μόνη γρήγορη και υλοποιήσιμη επιλογή!

Υ.Γ.: Να μας συγχωρέσετε που ευλογούμε τα… γένια μας, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα ήμασταν το Φλεβάρη του 2004 (σχεδόν) μόνοι, αφού η τότε διοίκηση της Εμπορικής αλλά και η τότε ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σιωπούσαν ή ”διέψευδαν” αορίστως, ενώ και οι (επίσης... τότε) αρχές του Χ.Α. και της Κεφαλαιαγοράς… σφύριζαν αδιάφορα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v