Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 26 2005

PLIAS: Από αυξήση σε... αύξηση ο ”καημός” της

Με την κατάσταση στην Plias είχαμε ασχοληθεί πρώτοι εδώ και καιρό επισημαίνοντας που ακριβώς... ”πάει η βαλίτσα”.

Από την πρώτη κιόλας αύξηση είχαμε επισημάνει ότι σε αυτήν θα συμμετάσχουν βασικά οι... βασικοί μέτοχοι, κι ότι όλη η διαδικασία γινόταν, όπως έγινε για να μην κάνουν Δημόσια Προσφορά, μετά την αύξηση.

Τώρα, στην επόμενη αύξηση, που είναι εξίσου υποχρεωτική με την πρώτη για να σωθει η εταιρία, οι βασικοί μέτοχοι, δηλαδή η Thrush Investment Holding LTD και η Eagle Enterprises Α.Ε., ανακοίνωσαν ότι, από το ποσοστό που τους αναλογεί στην ανωτέρω αύξηση και το οποίο αντιστοιχεί σε 15.248.180,89 ευρώ, θα καλύψουν το ποσό των 10.000.000 ευρώ τουλάχιστον, ενώ η κάλυψη του υπολοίπου ποσού έως 5.248.180,89 ευρώ θα γίνει, είτε από τους ίδιους, είτε από άλλους επενδυτές τους οποίους αναλαμβάνουν την υποχρέωση να εξεύρουν.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης που ακριβώς θα φθάσει το ποσοστό τους αφού ήδη σύμφωνα με ενημέρωσή τους κατέχουν 77,06%, αν δεν βρούν νέους επενδυτές;

Διότι, όπως αντιλαμβάνεστε η πιθανότητα συμμετοχής των απλών μετόχων δεν φαίνεται να είναι και μεγάλη!

Σημειωτέον ότι η τιμή της μετοχής είναι στα 0,23€ ενώ είχε φτάσει και τα... 0,12€.

Κι αυτό καθώς στην τελευταία αύξηση (πριν δύο χρόνια) μπήκαν στην εταιρία μετρητά συνολικού ποσού 18,24 εκατ. ευρώ, αλλά η συνολική κεφαλαιοποίησή της σήμερα είναι... 15 εκατ. ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v