Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 1 2006

Τα telecoms και ο κρατικός ”βρόχος”!

Σημαντικά προβλήματα φαίνεται ότι βλέπουν οι ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών σε σχέση με το νέο νομοσχέδιο για τις τηλεπικοινωνίες που έχει κατεβάσει ο αρμόδιος υπουργός κ. Λιάπης

Κι αυτό, χωρίς να παραγνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα θετικό βήμα, το οποίο –επιτέλους- θα γίνει έστω και με… δυόμισι χρόνια καθυστέρηση (για την οποία η κοινοτική επίτροπος κ. Redding δεν παρέλειψε να μας κάνει χοντρή πλάκα κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα).

Κάποια από τα σημεία που φαίνεται να φοβίζουν πολύ τις εταιρίες αφορούν στα εξής:

Πρώτον, ότι η ανεξαρτησία της ΕΕΕΤ φαίνεται μάλλον να… περιορίζεται αντί να ενισχύεται, ενώ δεν αποκτά καν τη νομική προσωπικότητα που ήδη έχει, για παράδειγμα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς! Σημειωτέον δε ότι δεν προβλέπεται συμμετοχή στην ΕΕΕΤ του συλλογικού φορέα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά!

Δεύτερον, δεν φαίνεται να λύνεται το θέμα των δικαιωμάτων διέλευσης μέσω ιδιωτικών εκτάσεων, θέμα που είναι το μεγαλύτερο ”αγκάθι” για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων υποδομής, ενώ πολλές εταιρίες υποστηρίζουν ότι εμμέσως -πλην... σαφώς- υποστηρίζεται ο κρατικός ΟΤΕ!

Και για να ολοκληρώσουμε με αυτά που θεωρούνται μεγίστης σημασίας, μεταφέρουμε την έκπληξη των εταιριών για το γεγονός ότι δεν προβλέπεται καμία προθεσμία εντός της οποίας ο μεγάλος πάροχος (δηλαδή ο ΟΤΕ) θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα φυσικής συνεγκατάστασης στον ανταγωνισμό ώστε να απελευθερωθεί ο ”τοπικός βρόχος”.

Οπότε, δεν αποκλείεται μέσω των ”κενών” και της γραφειοκρατίας να διαιωνιστεί ο κρατικός ”βρόχος” που ως τώρα πνίγει την τεχνολογική -τηλεπικοινωνιακή ανάπτυξη της χώρας μας.

Σημειώστε ότι, σύμφωνα με εταιρίες του χώρου, μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί στον ανταγωνισμό μόλις 3.000 βρόχοι από τα 5-6... ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ που υπάρχουν

Θα βρεθούμε πάλι να είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v