Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2006

ΩΜΕΓΑ: Ο ισολογισμός-”σοκ” και η… αποτίμηση

Κυριολεκτικά συγκλονιστικός ο ισολογισμός 2005 που δημοσίευσε χθες η Ωμέγα, εν όψει και της συγχώνευσης με την Proton Βank. Οι ζημίες, όπως εμφανίζονται, αγγίζουν τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστούν οι παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών (για επισφάλειες και μειωμένες αποσβέσεις), τότε προσδιορίζονται σε… 46,8 εκατ. ευρώ!

Αν συνυπολογιστούν οι παρατηρήσεις των ορκωτών, η τράπεζα εμφανίζει ενοποιημένη καθαρή θέση της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ (έχοντας απολέσει σχεδόν το 50% των ιδίων κεφαλαίων που εμφάνιζε στο τέλος της προηγούμενης χρήσης).

Υπάρχουν όμως και τα ”λειτουργικά” μεγέθη. Σημειώστε λοιπόν ότι μέσα στο 2005 η αύξηση των χορηγήσεων της Ωμέγα ήταν της τάξεως του 11% και των καταθέσεων περίπου... 5,5%, νούμερα μάλλον πενιχρά για μια χρονιά που ήταν πολύ καλή για τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες…

Παρ’ όλα αυτά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σχέση αξιών που κατ’ αρχήν ανακοινώθηκε και τη σημερινή αποτίμηση της Proton, η Ωμέγα πρόκειται να αποτιμηθεί με χρηματιστηριακή αξία 120 εκατ. ευρώ, δηλαδή… δύο φορές τη λογιστική της αξία!

Φανταστείτε δηλαδή να είχε και… κέρδη!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v