Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 22 2006

Oι τρομεροί insiders του… Λονδίνου

Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι γεγονός. Μια στις τρεις κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων που γίνεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου συνοδεύεται από… insider trading, πριν την ανακοίνωση του deal.

To πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι τα στοιχεία αυτά δεν αποκαλύφθηκαν από κάποια οργάνωση ”μετοχικού ακτιβισμού”, αλλά από τους ίδιους τους μελετητές της βρετανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της γνωστής FSA!!!

Έγκυροι σχολιαστές παρατηρούσαν χθες ότι το γεγονός είναι εξαιρετικά σοβαρό καθώς κλονίζει την εμπιστοσύνη του επενδυτή, την ”πίστη” του στο σύστημα, γεγονός που τελικά αυξάνει το κόστος κεφαλαίου για όλους τους συμμετέχοντες.

Γι’ αυτό και πρότειναν τη λήψη αυστηρών μέτρων, για την πάταξή του προτείνοντας μεταξύ άλλων την έκδοση ενταλμάτων για την έρευνα τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών αρχείων, τη φυλάκιση, την διαπόμπευση μέσω των … τηλεοπτικών μέσων, αλλά και την επιβολή εξοντωτικών προστίμων.

”Πρέπει να ενισχυθεί ο παράγων… φόβος”, αναφέρει χαρακτηριστικά η στήλη Sceptic του Dow Jones Newswires, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων.

Είναι όμως χαρακτηριστικό του πως λειτουργούν έξω οι αγορές, το γεγονός ότι η ίδια η FSA άφησε να διαφανούν οι αδυναμίες της, προκειμένου τελικά να αντιμετωπιστεί καλύτερα αυτό το φαινόμενο.

Ένα φαινόμενο που σαφώς δεν πρόκειται να εκλείψει τελείως από καμία αγορά. Διότι το εύκολο κέρδος είναι… πειρασμός.

ΥΓ: Τέτοιου είδους ειδήσεις έχουν ενδιαφέρον διότι αποκαλύπτουν ότι όσα ζούμε εδώ συμβαίνουν συχνά και ”εις Παρισίους”.

Κι ότι μάλλον δεν είναι σκόπιμο να πιστεύουμε όλα όσα ακούμε για ”αδιάβλητα σινικά τείχη” και άλλα τέτοια … νόστιμα, μόνο και μόνο γιατί μας τα λένε κάποιοι που φορούν βαρύγδουπες ”ταμπέλες” οίκων του εξωτερικού.

Είπαμε, το εύκολο κέρδος είναι πειρασμός!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v