Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 14 2017

Δεν πάει πουθενά ο Ευκλείδης… στο ΥΠΟΙΚ θα μείνει

Δεν πάει πουθενά ο Ευκλείδης… στο ΥΠΟΙΚ θα μείνει

«Για να γράφουμε τόσες ημέρες ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετακινείται από το ΥΠΟΙΚ και να μην βγαίνει διάψευση ούτε από τον ίδιον ούτε από το Μαξίμου, σημαίνει ότι... μετακινείται», ήταν το ατράνταχτο επιχείρημα που συνόδευσε εσχάτως σχετικά δημοσιεύματα.

Και, ω του θαύματος, το Μαξίμου τους έκανε τη χάρη, διαψεύδοντας τα περί μετακίνησης μέσω non paper που διένειμε χθες: «Δημοσιεύματα επαναλαμβάνουν μονότονα ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετακινείται από την οδό Νίκης, όπου και το υπουργείο Οικονομικών. Τα ρεπορτάζ είναι ακριβή μόνο ως προς την... μετακίνηση! Είναι γεγονός ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρέπει να μετακινηθεί από την Πρέβεζα, όπου κάνει ολιγοήμερες διακοπές, προς την οδό Νίκης για να αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του», ήταν το άκρως ειρωνικό περιεχόμενό του.

Κι επειδή οι υπογράφοντες τα περί μετακίνησης (και οι διαρροείς...) εξέλαβαν ως χλιαρή διάψευση, να θεωρούμε βέβαιο ότι το σήριαλ «φεύγει ο Τσακαλώτος από το ΥΠΟΙΚ» θα συνεχισθεί με νέα επεισόδια.

Το Euro2day.gr πάντως γνωρίζει (και μετέδωσε χθες) ότι οι συζητήσεις περί τον Ευκλείδη αφορούν το ενδεχόμενο αναβάθμισής του, διατηρώντας ωστόσο τη θέση του υπουργού Οικονομικών και, άρα, του κεντρικού διαπραγματευτή της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Αύγουστο, που θα κριθεί το στοίχημα της εξόδου από «τα μνημόνια».

Αν κερδηθεί, πολλοί ρόλοι θα αλλάξουν στον ανασχηματισμό που θα ακολουθήσει. Διότι θα είναι εκλογικός...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v