Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 18 2013

Δεν μας λέει κάτι καινούριο ο ATTAC

Στο περιθώριο όσων διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη «σκιά» των συστημικών ΜΜΕ (και της... ακατανόητης στάσης της ΕΣΗΕΑ) αναδεικνύονται και ζητήματα που σχετίζονται άμεσα (ή έμμεσα) με τη παθογένεια του «ελληνικού προβλήματος».

Από τα ψιλά γράμματα των Μέσων διαβάζουμε πως σύμφωνα με τον ATTAC "...τα 160 από τα 207 δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης κατέληξαν στις τράπεζες και στους πλούσιους, κατήγγειλε η οργάνωση ATTAC σε έκθεσή της, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη Sueddeutsche Zeitung. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η γερμανική κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε τα στοιχεία, αλλά επισήμανε ότι η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα ήταν εξαρχής βασικός στόχος του ελληνικού προγράμματος.

'Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τους αριθμούς', δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους και υπενθύμισε ότι βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή χρόνου στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό προκειμένου να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε η χώρα να επιστρέψει σε έναν σταθερό οικονομικό δρόμο.

Τόνισε μάλιστα ότι το πρόγραμμα κατέστη αναγκαίο επειδή η Ελλάδα δεν είχε πλέον πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές.

'Έτσι, φυσικά, κάποια χρήματα διατέθηκαν για την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος ώστε να εξασφαλιστεί ο προϋπολογισμός. Κάποια χρήματα διατέθηκαν για την εξόφληση χρεών και κάποια άλλα για τη σταθεροποίηση του χρηματοοικονομικού συστήματος. Πρέπει κάνεις να παραδεχτεί ότι χωρίς έναν λειτουργικό χρηματοοικονομικό τομέα είναι σαν να έχουμε ένα σύγχρονο κράτος χωρίς ηλεκτρισμό ή ύδρευση', δήλωσε ο κ. Κότχαους".

Αυτά τα ολίγα για να μην ξεχνιόμαστε και για να μην έχουν την ψευδαίσθηση οι κυβερνώντες πως ξεγελούν τον κόσμο.

(*) www.attac.org: Association for the Taxation of Financial Transactions and for Citizens Action.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v