Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 20 2013

«Κινδυνεύουν» οι 900 μονάδες για τον ΓΔ

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης διορθώνει σημαντικά, πλησιάζοντας πλέον τις 900 μονάδες. Αναρτούμε διάγραμμα του Γενικού Δείκτη και τεχνική προσέγγιση από τον φίλο calculator.

 

Με τις 1.159,97 μονάδες να ορίζουν την εικόνα, ο δείκτης ή θα τις ακυρώσει ή θα πάει ακόμη πιο χαμηλά και προς το τεστ των 675 μονάδων μέσω επιμέρους σκελών.

Από το υπάρχον υψηλό, ο γενικός πέρασε καθαρά χαμηλότερα των 810 μονάδων, οπότε κανονικά αυτό που βλέπουμε είναι ανοδική αντίδραση λόγω πτωτικού περάσματος κλασικού π.δ. και κανονικά πρέπει -έπρεπε- να δούμε ακόμη πιο υψηλές τιμές πριν γυρίσει πτωτικά. Η εξαίρεση δεν μας αφορά.

Ανοδικά επομένως είτε αντίδραση είτε κλασικό ανοδικό σκέλος βλέπαμε - τώρα έχουμε κλασικό ανοδικό σκέλος λόγω των +950 μονάδων. Η κατάληξή του δεν είναι νέο υψηλό σειράς, εκτός αν κάνουν οι αγοραστές την απόλυτη υπέρβασή τους. Αλλά και εκεί η διόρθωση που θα ακολουθήσει θα είναι αυτή που θα ορίσει την εικόνα μέσω μικρού ρίσκου θέσεων αγοράς.

Ο δείκτης τώρα διορθώνει από τις 981,89 μον. ικανοποιώντας συνθήκες του ωριαίου.

Πτωτικά στο ημερήσιο, έχει ακυρώσει το βραχύ του π.δ. και αυτό θα μας υποχρεώσει να περάσουμε σε επιμέρους κλασική πτωτική θεώρηση με βάση ό,τι θα προκύψει τις επόμενες ελάχιστες ημέρες. Τώρα δεν υπάρχει τίποτε. Αν θελήσουμε να ρίξουμε μια μάτια στο ωριαίο, στις 921 μονάδες του ωριαίου τεστ έχει ολοκληρωθεί ένα μικρό δυναμικό σκέλος (αποδεκτή μόνο ανώδυνη ανοδική διόρθωση, η κίνηση εξαίρεση ανοδικά που θα συνεχίσει την πορεία προς τις 1.015 - 1.020 μονάδες) και πιο κάτω ακολουθούν οι 890 μονάδες του στόχου και οι 870 του ωριαίου peak της κίνησης.

Μέχρι τότε θα έχουμε επιμέρους πτωτική εικόνα και στο ημερήσιο.

Συνολικά, και ο γενικός για να ανοίξει την εικόνα καθαρά ανοδικά πρέπει εμείς να δούμε απόλυτη υπέρβαση αγοραστών. Σε γενικό και 25άρη, το μόνο που βλέπουμε ανοδικά και επί πολλές ημέρες είναι απόλυτα συντεταγμένη ανοδική κίνηση, κίνηση συμφωνίας αγοραστών - πωλητών και όχι υπεροχής της μιας πλευράς. Αυτό ισχύει και με τα δεδομένα της 19ης/8/13.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v