Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 8 2013

MIG: «Κυνηγώντας» τα υψηλά της 7ης/1/2013

Ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις και η χθεσινή συνεδρίαση καθώς είτε καταγράφηκαν «νέα υψηλά» για ορισμένες μετοχές, είτε... δρομολογήθηκε η καταγραφή τους για αρκετές ακόμη.

Στο 0,451 ευρώ, στο υψηλό ημέρας, έκλεισε η μετοχή της MIG, με σημαντικό ανεκτέλεστο στο τέλος.

Από τεχνική πλευρά, κυρίως, η MIG είναι μία από τις μετοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες. Με «υψηλό» 52 εβδομάδων στο 0,564 ευρώ από τις 7/1/2013, φαίνεται να δημιουργείται ένας πλήρης σχηματισμός αναστροφής.

Ανεβάζουμε σχετικό διάγραμμα και περιεκτική ανάλυση του calculator-analysis.gr.

Βλέπουμε μια σπάνια κίνηση εξαιρέσεων σε μετοχή η οποία πήγε σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ανοδικά από τις 31/7/12, η μετοχή ολοκλήρωσε ένα ισχυρότατο ανοδικό βήμα υψηλότερα του peak της κίνησης και σε μια σπάνια εκδοχή. Κανονικά έπρεπε να διορθώσει, στο σημείο όμως προσοχής αρνήθηκε να το κάνει και γύρισε ανοδικά πηγαίνοντας σε κίνηση παγίδα - νέου υψηλού όπου και σε τεστ (εξαίρεση) τελείωσε το σκέλος. Από εκεί και πέρα, δρομολόγησε πτωτικό αντίστοιχο με το ανοδικό σκέλος, το οποίο και ολοκληρώθηκε χαμηλότερα ακόμη και από το ακραίο σημείο κίνησης. Κινήσεις σημαντικών αποκλίσεων και υψηλού ρίσκου, με βάση την τεχνική που χρησιμοποιούμε.

Από το χαμηλό του 0,175, η μετοχή δοκίμασε ανοδικά, αλλά στην τιμή του πρώτου δευτερεύοντος κυματισμού και με οριακή απόκλιση διόρθωσε πτωτικά. Η διόρθωση αυτή ακύρωσε καθαρά το πτωτικό σημείο προσοχής, όμως οι παίκτες που ήθελαν ψηλά τη μετοχή, αν και το σημείο προσοχής τυπικά ακυρώθηκε, δεν επέτρεψαν την -κανονική- συνέχιση του πτωτικού. Γύρισαν ανοδικά τη μετοχή και πλέον έχει τιμή απόλυτης κρίσης στο πεδίο διαστήματος του 0,482.

Αν κρατήσει η τιμή αυτή, θα δούμε ένα ακόμη πτωτικό σκέλος. Ακύρωση του 0,482 θα ανοίξει την εικόνα ανοδικά με το επόμενο δυναμικό σημείο στο τεστ - 0,5970 - όπου και θα πρέπει να αξιολογηθεί αν θα συνεχίσει ανώτερα το σκέλος ή αν μέσω εξαίρεσης θα γυρίσει πτωτικά.

Υψηλότερα και του τεστ υπάρχει το τελευταίο δευτερεύον του 0,675, το οποίο και πρέπει να πιστοποιήσει - κανονικά πάντοτε - τυπική συνεχιση του σκέλους και ακολουθεί ο στόχος στο 0,778 με το peak να περιμένει 8-9 λεπτά χαμηλότερα του 1 ευρώ. Πτωτικά σε κανένα time-frame δεν υπάρχει κάτι να δούμε τώρα.

Ειδική προσοχή θέλει η συχνή χρήση εξαιρέσεων από τους ισχυρούς παίκτες της μετοχής. Όταν σε τρία διαδοχικά μεγάλα σκέλη τα δύο - μέχρι στιγμής - αποτελούν εξαιρέσεις, αυτό σημαίνει για το retail εξασφαλισμένες ζημίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v