Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 14 2013

Στις 410 ο στόχος για FT-25-Tα σενάρια για θυγατρικές Βιοχάλκο

Τις 372 μονάδες «πατούσε» νωρίτερα ο FTSE Large Cap. Σύμφωνα με την eZMarket, η υπέρβαση των 350 μονάδων έχει ενεργοποιήσει την διαδικασία επαναφοράς των υψηλών έτους, όπως φαίνονται στο διάγραμμα που ακολουθεί.

Θυμίζουμε πως η τοπική κορυφή για τον 25άρη σημειώθηκε στο διήμερο Παρασκευής 17-Δευτέρας 20 Μαΐου 2013.

Λόγω των σημαντικών εξελίξεων που διαδραματίζονται στον όμιλο Βιοχάλκο και μετά το «άδειασμα» της Παρασκευής, «ανεβάζουμε» διάγραμμα πέντε θυγατρικών του ομίλου (συμπεριλαμβανόμενου του κλεισίματος της 11ης/10).

Υπολογίζεται πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών, ο όμιλος θα χρειαστεί να καταβάλλει άνω από 200 εκατ. ευρώ για τη δημόσια πρόταση για το σύνολο των θυγατρικών του. Επένδυση που δεν ήταν στα αρχικά πλάνα του ομίλου, ενώ για την τελική απόφαση οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν την γενική συνέλευση του ομίλου στις 12 Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση που οι μετοχές αρχίσουν να διασπούν τα κρίσιμα επίπεδα στήριξης οδηγώντας σε αποτυχία τους «σχηματισμούς πυθμένα», θα πρέπει να προβληματιστούμε για την μελλοντική αποτίμησή τους, καθώς η όποια απόφαση δεν θα είναι ευνοϊκή για τον όμιλο.

Αντιθέτως, μόνο η αξιόπιστη ανοδική λύση μπορεί να αφήσει περιθώριο για την προσέγγιση υψηλότερων τιμών, ενδεχόμενο που θα σχετίζεται με ευνοϊκές εξελίξεις για τον όμιλο, που θα αποτυπωθούν ως προεξόφληση αρκετά νωρίτερα στο ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v