Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 22 2013

Συνεχίζει με άνοδο πάνω και από τις 1.200 ο FTMid

Επιμένει ανοδικά, περνώντας μάλιστα και τις 1.200 μονάδες, ο FTMid. Με αιχμή την υπεραπόδοση της μετοχής της Eurobank και δευτερευόντως την ανοδική αντίδραση των Attica Bank, Σαράντη, Φουρλή, ΓΕΚ Τέρνα, αλλά και ΕΥΑΘ, ΕΒΖ, MLS και Νηρεά.

Στη συνεδρίαση που οι δυο βασικοί δείκτες, ΓΔ και FT25 διορθώνουν απόλυτα, φυσιολογικά και αναμενόμενα, ο δείκτης-σηματωρός επιμένει ανοδικά. Δείχνοντας τον δρόμο για την επόμενη κίνηση του μεν ΓΔ προς τις 1.250-1.280 μονάδες και του FTSE 25 προς τις 425-428 μονάδες.

Αναρτούμε σχετικό διάγραμμα του FTMid και σχετική ανάλυση του calculator-analysis.gr

 

 

O δείκτης μέσω ελάχιστης διόρθωσης στον στόχο των 680-685 δρομολόγησε ισχυρότατη ανοδική εναλλακτική κίνηση και στο τελευταίο δευτερεύον των 1305 μονάδων έχασε την δυναμική του (πτωτική εξαίρεση) χαμηλώνοντας την τιμή του σε κρίσιμο πρώτο δευτερεύον (860). Χωρίς να το ακυρώσει δοκίμασε εκ νέου ανοδικά και οριακά ακύρωσε το σημείο προσοχής του μη έχοντας ανοδική δυναμική για κάτι καλύτερο. Η πτωτική συνέχεια από τις 1360 μονάδες ήταν ένα μικρό δυναμικό σκέλος στο τεστ του. Χωρίς να το ακυρώσει και από τις 918,77 μονάδες έναντι των 890 μονάδων (ανοδική εξαίρεση) ο δείκτης έχει γυρίσει ανοδικά και τρέχει τυπικό κλασσικό ανοδικό σκέλος.

Ακύρωσε τις 1080 του πρώτου δευτερεύοντος, χαμήλωσε σε μια σωστή και χωρίς αποκλίσεις πλέον διόρθωση και επέστρεψε ανοδικά για την συνέχεια. Έχει απομείνει ο στόχος και το peak της κίνησης όπως φαίνεται στο γράφημα. Πτωτικά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτε να αναφέρουμε.

Αν θελήσουμε να δούμε συγκριτικά γενικό δείκτη, 25αρη και FTSEM τότε βλέπουμε ότι ο Γενικός Δείκτης δεν έχει τώρα καμία πτωτική "υποχρέωση" λόγω νέου υψηλού της σειράς από χαμηλά (αιτία του νέου υψηλού η σύνθεση του δείκτη).

Ο 25αρης μας δείχνει ότι θέλει να ακυρώσει τις 410 μονάδες οι οποίες όσο υπάρχουν δείχνουν μια σημαντική υποχρέωση πλήρους διόρθωσης του 167-410 στις 245-248 και ενδεχομένως ακόμη μεγαλύτερη πτωτική κίνηση σε νέο απόλυτο χαμηλό (εκεί οφείλεται η δραστηριότητα των τασικών παικτών, θέλουν να ακυρώσουν οτιδήποτε δείχνει νέο χαμηλό έστω και ως μέτρηση) και ο FTSEM είναι αυτός που υστερεί.

Στο επιμέρους κλασσικό σκέλος και με αυτό, ο δείκτης δεν βγάζει νέο υψηλό της μεγάλης σειράς από χαμηλά. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να δούμε πανίσχυρους αγοραστές, εναλλακτικό (μεγαλύτερο) σκέλος και τιμές στις 1400 μονάδες.

Με τον 25αρη όμως τώρα σε πλήρη ημερήσια φόρτιση προβολικά και απέχοντας 3,5 ή 7,5% από δυο ήδη απόλυτα ακραίες τιμές (410 και 425/430), είναι άξιο απορίας που θα βρει την δυναμική ο δείκτης να πάει σε ένα 9 ή 18% περίπου ανοδικά αντίστοιχα αν και ο σχετικός χρόνος υπάρχει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v