Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 16 2013

Τι «βλέπει» ο DAX για χρέος ΗΠΑ και Wall

Κορυφώνονται, όπως όλα δείχνουν, οι διεργασίες για την «διαχείριση» του προβλήματος χρέους των ΗΠΑ. Πάντως, μέχρι και νωρίτερα, ούτε η Wall Street αλλά ούτε το γερμανικό χρηματιστήριο έδειχναν να προεξοφλούν... αδυναμία εξεύρεσης λύσης, διεξόδου και συνακόλουθης εκ των έσω... κατάρρευσης του καπιταλισμού.

Μικρές από το πρωί οι απώλειες για τον DAX, που σε σχετικό διάγραμμά του διακρίνεται ένα υπολειπόμενο «ανοδικό κύμα».

Ο calculator-analysis αναφέρει πως «χαμηλότερα των 5000 μονάδων ορίσαμε ένα ισχυρό κλασσικό ανοδικό σκέλος το οποίο μας έδειχνε ως στόχο τις παρυφές των 9000 μονάδων και peak κίνησης αυτή των 9600-9650 μονάδων. Η μέτρηση αυτή έχει υλοποιηθεί σε στόχο από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα. Απομένει ανεκτέλεστο το peak της κίνησης και όπως το έχουμε στο γράφημα μας.

Από χαμηλά, κάθε πτωτικό σκέλος κινήθηκε με τάξη και προσοχή, η μοναδική εξαίρεση αφορά τον κόκκινο κύκλο όπου το συμβόλαιο του DAX ακύρωσε την αποδεκτή διόρθωση των 7750-7775 μονάδων και έχοντας επισημοποιήσει ισχυρό πτωτικό γύρισε ανοδικά με νέο υψηλό σειράς. Με το καθαρό αυτό ανοδικό τράβηγμα - κίνηση εξαίρεση, το συμβόλαιο άνοιξε τον δρόμο για τον στόχο του τον οποίο και πρακτικά υλοποίησε.

Μέσω επιμέρους κλασσικής ανοδικής μέτρησης είχαμε ορίσει τις 8800 μονάδες ως απόλυτα κρίσιμη τιμή που ανοίγει τον δρόμο προς τις 9500 μονάδες μιας πλήρους υλοποίησης ενός επιμέρους σκέλους στο πρώτο μέρος του ( *) και ταυτόχρονα του peak της βασικής. Το υψηλό των 8826 μονάδων μέσω ακύρωσης των 8800 μονάδων κανονικά πρέπει να έχει ανοίξει τον δρόμο προς το peak. Με τα δεδομένα της στιγμής δεν έχουμε κάτι πτωτικά στο ημερήσιο, κανονικά πρέπει να δούμε τις τιμές στις 9500-9650 μονάδες όπου ένα ισχυρότατο κλασσικό ανοδικό σκέλος (και το πρώτο μέρος ενός επιθετικού ανοδικού σκέλους) θα έχει υλοποιηθεί απόλυτα.

( *): Σε καθαρά πρακτικό επίπεδο, μας ενδιαφέρει μετά την ακύρωση των 8800 μονάδων αν το συμβόλαιο πάει στις 9500-9650 όπου θα τελειώσει την κίνηση του Η αν προχωρήσει στην υλοποίηση της επιθετικής ανοδικής μέτρησης που δείχνει ψηλά - πολύ ψηλά με πρώτο (επόμενο) δυναμικό σημείο το τεστ των 10500 μονάδων το οποίο και θα επιβεβαιώσει πολύ υψηλότερες τιμές. Αυτή τη στιγμή το συμβόλαιο υλοποιεί δυο μετρήσεις ανοδικά, η ζώνη δε των 9500-9650 είναι αυτή που ορίζει πλέον και τυπικά την συνολική εικόνα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v