Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2013

Μεταξύ κατεργαραίων...

Οργισμένο, λένε τα ΜΜΕ, είναι το Βερολίνο από τις παρακολουθήσεις των ΗΠΑ.

Πλήρεις εξηγήσεις για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου Μέρκελ από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κλήθηκε χθες να παράσχει στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και δια της επίσημης διπλωματικής οδού και ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Βερολίνο Τζον Εμερσον.

Και αυτό παρά την προσωπική διάψευση του Μπ. Ομπάμα προς την καγκελάριο.

Ο.Κ η NSA, λένε τα ΜΜΕ, παρακολουθούσε (και) τα τηλέφωνα 38 αρχηγών κρατών.

Στο Παρίσι οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες επιρρίπτουν ευθύνες στον πρόεδρο Φρ. Ολάντ πως ακολουθεί ανάλογη τακτική σε βάρος προσώπων της χώρας του.

Στο Βερολίνο διαμαρτύρονται, προφανώς ξεχνώντας τα «έργα και ημέρες» των δικών τους υπηρεσιών (από κοινού με την Siemens). Στο Βερολίνο ξεχνούν τις διαχρονικές συνεργασίες τους με επιφανείς παράγοντες από τον Β΄ΠΠ (*) μέχρι τις ημέρες μας. Από τον πατέρα Χριστοφοράκο μέχρι τον «βαυαρό» υιό Μιχάλη.

Σαν να λέμε, μεταξύ κατεργαραίων...

(*) για να μην ξεχνάμε ουσιαστικές πτυχές- τουλάχιστον- της σύγχρονης ιστορίας μας.

Νικόλαος Χριστοφοράκος (γνωστός και ως ο "γιατρός των Ες-Ες").
Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δωσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους.

Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση.
Στη δίκη αποκαλύφθηκε ότι ο Δρ Νικόλαος Χριστοφοράκος κατέδωσε τους καθηγητές της Ιατρικής Κωνσταντίνο Χωρέμη και Νικόλαο Λούρο, διότι διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα της γενοκτονίας) και αντάρτες (τα επόμενα χρόνια της κατοχής).

Ο δικαστής που τον αθώωσε, βασίστηκε στην μαρτυρία του πολιτικού Πάνου Χατζηπάνου, που μετέπειτα έγινε υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τσαλδάρη. Ο οποίος Π.Χ. τελικά καταδικάστηκε για χρηματισμό που έλαβε χώρα όταν ήταν Υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v