Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2013

Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση του Γενικού Δείκτη

Στην ευρύτερη περιοχή των 1.150 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, μετά και τη χθεσινή αντίδρασή του, με κατατοπιστική τη μέτρηση του calculator-analysis.

 

Παραθέτουμε τη σύντομη τεχνική προσέγγισή του.

"Από τις αρχές Οκτωβρίου που είχαμε δει τον Γενικό Δείκτη, αυτός ολοκλήρωσε την επιμέρους ανοδική του κίνηση υψηλότερα του peak των 1.170-1.175 με το υψηλό των 1.202,77 μονάδων. Από εκεί και πέρα, απλώς χωνεύει τις τιμές.

Ανοδικά, απομένει μια απόλυτα ακραία κίνηση μέχρι τις 1.250-1.255 μονάδες. Όσο οι τιμές παραμένουν υψηλότερα των 1.095, η εξέλιξη αυτή βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, αν και το ρίσκο της συμμετοχής είναι υψηλότατο στην εκδοχή όπου μια ανοδική συνέχεια θα καταλήξει ως απλό επιμέρους ανοδικό διορθωτικό αφήνοντας τη θέση του σε ισχυρό πτωτικό σκέλος. Επομένως, πρακτικά, το ανοδικό σκέλος έχει τελειώσει, αν ο δείκτης θέλει να πάει σε απόλυτα ακραία κίνηση οφείλει να μην ακυρώσει τις 1.095 μονάδες.

Πτωτικά, ο δείκτης θα ακυρώσει τις 1.095 και θα καταργήσει την ατόφια ανοδικότητα που υπάρχει μέχρι εκεί. Θα επισημοποιήσει κλασικό πτωτικό διορθωτικό και η διόρθωση θα πάει μόνο μέχρι τις 1.035-1.040 μονάδες. Εκεί ή θα δρομολογήσει ανοδική συνέχεια, έχοντας ολοκληρώσει πληρέστατη διόρθωση και το νέο επιμέρους σκέλος θα πρέπει να μας δείξει και αυτό τις 1.250-1.255 μονάδες, ή μέσω μικρής ανοδικής αντίδρασης θα δρομολογήσει κλασικό πτωτικό σκέλος προς την ευρύτερη περιοχή των 800 μονάδων.

Συνολικά, ο δείκτης, αν και πήγε με το επιμέρους σκέλος σε νέο απόλυτο υψηλό, δεν έχει ανοίξει την εικόνα του ανοδικά. Και τώρα, αλλά και -ειδικά στην εκδοχή αυτή -αν ανέβει στις 1.250-1.255 μονάδες, ένα νέο κλασικό πτωτικό σκέλος είναι η μόνη -κανονικά πάντοτε- επιλογή του. Και με βάση τα δεδομένα της στιγμής, το σκέλος δείχνει τις 800 μονάδες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v