Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 29 2014

Τα πολλά πρόσωπα του George Soros

Πολλά γράφτηκαν και περισσότερα φημολογήθηκαν με αφορμή την επίσκεψη του «πολύ» μεγαλοεπενδυτή George Soros στην Αθήνα.

Μία επίσκεψη που αρχικά επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί από ορισμένους σαν... Μυστικός Δείπνος, σαν... κλειστή συνάντηση με ολίγους και εκλεκτούς σημαίνοντες, μόνο που εν συνεχεία η προβολή που δόθηκε και η πληθώρα των ονομάτων που διέρρευσαν(;) άλλαξαν την εικόνα του όλου θέματος.

Για το εθιμοτυπικόν προτιμώ να περιοριστώ σε όσα αναφέρει ο Dr Money, το σχετικό θέμα του οποίου βρήκα και πιο ψύχραιμο και πιο πραγματικό από πολλά άλλα που διάβασα δεξιά και αριστερά στα διάφορα δίκτυα.

Αυτό που κρατώ από τον Dr Money είναι η εκτίμησή του πως «...αν όμως αναλογισθούμε τι είπε ο ίδιος στη συνέντευξή στο Spiegel, ίσως το ενδιαφέρον του μεγαλοχρηματιστή να επεκτείνεται στη χρηματοδότηση υποδομών. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα από τα τρία funds του ελληνικού επενδυτικού ταμείου θα επικεντρώνεται στις υποδομές».

Να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος γιατί είναι γνωστό πού βλέπει κατ' αρχάς ο μεγαλοεπενδυτής, με αφορμή την επισήμανση του goldfish πως ο Soros θέλει οπωσδήποτε τα νερά, και σε αυτήν τη φάση προς την ΕΥΑΘεσσαλονίκης.

Άλλωστε εδώ και καιρό μέσω ΜΚΟ του έχει ρίξει «γέφυρες» τόσο προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, όσο και προς αυτόν της Αθήνας, Γ. Καμίνη.

σ.σ.: από τα δεκάδες κείμενα και... άρθρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναφέρω ενδεικτικά δύο:

Ποιοι και πώς οργάνωσαν το «έγκλημα» κατά της χώρας. Τα ονόματα και οι εταιρείες που «έκαψαν» την Ελλάδα, από το diadoseto.blogspot.gr

Σκοτεινό Πρόσωπο από το skotinoprosopo.blogspot.com.

Συμφωνείτε, διαφωνείτε..., εδώ είμαστε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v