Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 25 2014

Κινητικότητα σε ΟΛΘ, Aegean και ΕΛΠΕ

Κινητικότητα σε ΟΛΘ, Aegean και ΕΛΠΕ

ΟΛΘ: Σε νέα υψηλά σήμερα η μετοχή του ΟΛΘ, καθώς ενδοσυνεδριακά αντέδρασε μέχρι τα 30,20 ευρώ για να κλείσει στα 30,13 ευρώ καταρρίπτοντας το προηγούμενο των 30 ευρώ, που είχε σημειωθεί στην χθεσινή συνεδρίαση.

«Καραμαζεμένο», που λένε, το χαρτί (το ΤΧΣ ελέγχει το 67% του μετοχικού κεφαλαίου), με την ελεύθερη διασπορά περιορισμένη και στα χέρια λίγων διορατικών. Ο Οργανισμός έχει φθάσει να αποτιμάται αισίως στα 383,71 εκατ. ευρώ.

Βάσει της τρέχουσας αποτίμησης το ποσοστό του Δημοσίου (ΤΧΣ) αξίζει περί τα 258 εκατ. ευρώ γεγονός που ενισχύει διαπραγματευτικά την θέση του Ταμείου.

Σημειωτέον, πως από τις 8 Ιουλίου στην τελική φάση του διαγωνισμού για το 67% του Οργανισμού έχουν περάσει 8 όμιλοι, όλοι τους ηχηρά ονόματα όπως: PM Terminals, B.V. Deutsche Invest Equity Partners, GmbH Duferco Particiption Holding, SA International Container Terminal Services Inc, Mitsui & Co, P&O Steam Navigation Company (DP World), Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A., Yilport Holding.

 

AEGEAN: Συντηρητικά κινείται τις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου. Ωστόσο με μία δεύτερη ματιά φαίνεται το διακριτικό μάζεμα που επιχειρείται από τα χαμηλά των 5,90-6 ευρώ.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης η μετοχή πιέστηκε εκ νέου στο εύρος των 6,15-6,25 ευρώ με την προσφορά, που σημειωτεόν βγαίνει με φειδώ, να απορροφάται από συγκεκριμένες χρηματιστηριακές.

Με ανακοίνωσή της η εισηγμένη γνωστοποιεί το αίτημα για τη συμμετοχή της στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας που αφορά στην πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών ή στοιχείων ενεργητικού τους. Κίνηση απόλυτα φυσιολογική, προφανώς σε γνώση της Lufthansa με το Βερολίνο να έχει εύλογο ενδιαφέρον να μην πέσει η Cyprus σε χέρια ρωσικών, κινεζικών ή άλλων τρίτων χωρών εταιρειών.

Η εταιρεία έχει αποτίμηση 442,8 εκατ. ευρώ.

 

ΕΛΠΕ: Μπορεί να ξάφνιασε τους πολλούς το «ξέσπασμα» 6,15% στα 5,87 ευρώ για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, όμως όσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις περίμεναν την χθεσινή αντίδραση.

Αυτό γιατί ο όμιλος είναι μέσα στο παιχνίδι (μέσω κοινοπραξίας για τις έρευνες πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη, ενώ οι αναλυτές περιμένουν βελτιωμένο Q2. Ενδεικτική η προσέγγιση της IBG, που βλέπει αύξηση 66% στα EBITDA εξαμήνου.

Σημειώνεται, πως τέλη Ιουνίου τα ΕΛ.ΠΕ άντλησαν 325 εκατ. ευρώ μέσω ευρω-ομολόγου με επιτόκιο 5,25%.

Τα ΕΛ.ΠΕ αποτιμώνται 1,79 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v