Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2014

Στο παιχνίδι για ΟΔΙΕ ο ΟΠΑΠ

Με κέρδη 27,82% από την αρχή του έτους η μετοχή του ΟΠΑΠ υπεραποδίδει έναντι των άλλων δύο (της ομάδας) ΟΤΕ και ΔΕΗ και είναι μακράν σε καλύτερη θέση σε σχέση με τις τέσσερις τραπεζικές.

Cash cow για πολλούς ο Οργανισμός, με σταθερές τοποθετήσεις στη μετοχή του από την αρχή του έτους, κατάφερε κάποια στιγμή να... προσπεράσει τον ΟΤΕ. Με 2-3 αυτονόητες και συνάμα ευφυείς κινήσεις, η διοίκηση του ομίλου πετυχαίνει να διευρύνει το περιθώριο κέρδους ανά μονάδα, προχωρά στην περιστολή «άχρηστων εξόδων» και μπαίνει δυνατά σε νέες δραστηριότητες.

Τα πρώτα αποτελέσματα αποτυπώθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο, συνέβαλε και το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ωστόσο αποτελεί κοινή εκτίμηση στην πιάτσα πως ο ΟΠΑΠ έχει συνέχεια. Με αποτίμηση 3,95 δισ. ευρώ, με τα μεγέθη του να αποτιμώνται θετικά από τους ειδικούς, η εκδήλωση και έμπρακτα ενδιαφέροντος για το «ιπποδρομιακό στοίχημα» δίνει νέα τροπή στο παιχνίδι.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό θέμα του Euro2day.gr πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ είναι να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού εντός του Σεπτεμβρίου (ο διαγωνισμός είναι για την 20ετή διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος) μετά την κήρυξη την Τετάρτη της προηγούμενης διαδικασίας άγονης.

Πρακτικά (δηλαδή... παικτικά) αυτό καθιστά ενδιαφέρον το ποντάρισμα μέχρις ότου το Ταμείο επαναπροκηρύξει τη διαγωνιστική διαδικασία.

Για να δούμε..., θυμίζοντας αυτό που έγραφε ο διορατικός Φώτης Κόλλιας από την 1η Αυγούστου και κρατώντας πως «...οι Γάλλοι φαίνεται πως αποσύρθηκαν στο παρά πέντε αφού είχαν προσπαθήσει επί μήνες να πείσουν τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να περιορίσει τις απαιτήσεις για το ετήσιο μίσθωμα που πρέπει να πληρώνουν για τις εγκαταστάσεις. Ακούγεται, επίσης, πως είχαν βαρεθεί να διαβάζουν πως είναι σίγουρη η επικράτηση της Intralot».

Εξελίξεις με σημασία, από κάθε άποψη. Και ποντάρισμα που χρηματιστηριακά μπορεί να αποτυπωθεί με ανάλογη κίνηση των μετοχών των εμπλεκόμενων εταιρειών.

Για καλύτερη εικόνα ανεβάζουμε διάγραμμα της μετοχής (1 έτους, σε γραμμική απεικόνιση και σε σύγκριση με την απόδοση του FT25).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v