Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2014

TITAN: Ένας αξιόπιστος σηματωρός

Σηματωρός για αρκετούς (*) ο Τιτάνας, καθώς η εταιρεία είναι η δεύτερη παλαιότερη εισηγμένη (μετά της Εθνική) του χρηματιστηρίου μας.

Από το 1912 (δέκα χρόνια μετά την ίδρυση της ιστορικής ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας) έχει περάσει... λιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς και πολέμους αποτυπώνοντας διαχρονικά ιστορικές φάσεις της χώρας.

Απαραίτητη η εισαγωγή για να εξηγήσω την επιμονή μου (παρακολουθώ τον όμιλο από το καλοκαίρι του ΄89, εάν δε με απατά η μνήμη μου). Όπως σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης από το καλοκαίρι του 2013 διέγραψε μία απόλυτα αρμονική κίνηση μέχρι τα υψηλά των 26,80 ευρώ (στις 11/6/2014) από τα χαμηλά των 16,70 (19/9/2013).

Με αφορμή αυτόν τον ετήσιο κύκλο ανεβάζουμε το βραχυπρόθεσμο διάγραμμα όπου φαίνεται η σπουδαιότητα της ευρύτερης περιοχής των 18 ευρώ, η σημαντική διόρθωση από τα  υψηλά όπως και η αντίσταση-στόχος ενδεχομένως των 21-22 ευρώ.

 

Στο δεύτερο διάγραμμα (5ετές - σταθμισμένο με τον δείκτη FT25) είναι εμφανής η θετική απόκλιση της μετοχής, καθώς αφομοιώθηκε η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του ομίλου (εκτός κι εντός Ελλάδος), το ισχυρό ενδιαφέρον ξένων κι οι αγορές των βασικών μετόχων.

Συνεκτιμώντας όσα αναφέρει ο Γιώργος Α. Σαββάκης και συγκεκριμένα πως " ...η μετοχή του Τιτάνα, μετά την πτώση 25% το τελευταίο τρίμηνο, εμφανίζει πλέον θετικό περιθώριο με βάση τη μέση τιμή-στόχο των αναλυτών. Η μέση τιμή-στόχος για την κοινή μετοχή του Τιτάνα είναι τα 21,75 ευρώ έναντι 20 ευρώ που είναι η τιμή στο ταμπλό του Χ.Α. Οι απόψεις ωστόσο των αναλυτών είναι αντικρουόμενες, με την υψηλότερη τιμή-στόχο στα 27 ευρώ και τη χαμηλότερη στα 17,8 ευρώ", νομίζω, πως έχουμε καλύτερη εικόνα.

Με τη δική μου μέτρηση, ενδεχόμενη απώλεια των πολύ σημαντικών 18 ευρώ -με κίνδυνο διόρθωσης προς τα χαμηλά- θα προεξοφλήσει επιδείνωση της κατάστασης όχι μόνο για την εταιρεία αλλά ευρύτερα και στο εσωτερικό της χώρας και δευτερευόντως στις ξένες αγορές.

Ενδεχόμενη ανοδική κίνηση προς τα 21-22 ευρώ θα προεξοφλήσει εξελίξεις θετικές (για το χρηματιστήριο) με συνολικότερη αντίδραση υψηλότερα των 1.325 και των 445 μονάδων.

(*) Φίλε goldfish, ευχαριστώ για την υπενθύμιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v