Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2014

Ξεμένει από... τάση η ΔΕΗ

Έως τα 8,81 ευρώ υποχώρησε νωρίτερα η μετοχή της ΔΕΗ, με την... τάση όλο και ασθενέστερη και την τιμή να κινδυνεύει με περαιτέρω διόρθωση προς τα 8,60 ευρώ (χαμηλό 52 εβδομάδων από τη συνεδρίαση της 3ης Οκτωβρίου).

Για την Επιχείρηση από τη μια τα εύλογα ερωτήματα (για το ποιος χαράσσει τη βιομηχανική πολιτική) που έθεσε ο εκπρόσωπος της ενεργοβόρου βιομηχανίας Αντώνης Κοντολέων, μετά τις αποκαλύψεις του Euro2day.gr αναφορικά με τις αντιρρήσεις της ΔΕΗ στο σχέδιο της ΡΑΕ για τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας.

Από την άλλη το διογκούμενο βάρος των οφειλομένων (ξεπερνούν το 1,7 δισ. ευρώ), η προ μηνός υποβάθμιση από την Goldman Sachs (στα 13 από τα 13,6 ευρώ/ 8/9) κι η πτώση (24,2%) στα κέρδη 6μήνου.

Θυμίζω πως με αφορμή τα αποτελέσματα η Alpha Finance τα αποτιμούσε (29/8) ιδιαίτερα αδύναμα, αλλά ανώτερα των προβλέψεών της λόγω one off. Σημείωνε δε τότε πως αν εξαιρεθούν τα έκτακτα «στοιχεία» τότε η Επιχείρηση θα κατέγραφε ζημίες της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον πως η Alpha Finance διατηρούσε την τιμή-στόχο των 16,8 ευρώ και τη σύσταση outperform για τη μετοχή της ΔΕΗ.

Την ίδια περίοδο (1/9) η Wood & Company σημείωνε πως τα αποτελέσματα κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Θεωρούσε ωστόσο πως η ενίσχυση των μακροοικονομικών δεικτών αλλά και η απελευθέρωση της αγοράς θα ευνοήσουν τη μετοχή της Επιχείρησης.

Η Wood διατηρούσε την τιμή-στόχο των 14 ευρώ και τη σύσταση buy για τη μετοχή της Επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v