Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 30 2014

Η μεγάλη εικόνα για τον Dow Jones

Σε κατάρρευση το Χ.Α., αλλά διορατικοί παίκτες υποστηρίζουν πως το «έξυπνο χρήμα» χρειάζεται ακόμη μία ανοδική αντίδραση προκειμένου να αποκομίσει υπεραξίες σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές και να μειώσει ακόμη περισσότερο τις θέσεις του σε τραπεζικές μετοχές που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Ενδεχόμενο που έχει πιθανότητες να υλοποιηθεί εάν υπάρξει κλίμα ανάλογο -ανοδικό- στα ξένα χρηματιστήρια και στη Wall Street.

Στην αντίθετη περίπτωση, όπου το έξυπνο χρήμα «οσμιστεί» διόρθωση και μειώσει θέσεις του διεθνώς, τότε για το Χ.Α. η κατάσταση γίνεται ακόμη δυσκολότερη.

Όπως εκτιμά η ομάδα ανάλυσης της eZMarket, η αδυναμία της συγκυβέρνησης να υποστηρίξει και να διατηρήσει το... success story της υποχρεώνει και τους ξένους σε αναθεώρηση των στόχων τους. Η συγκυβέρνηση βρίσκεται σε εξαντλητική άμυνα, η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να... έρχεται όχι επειδή πείθει με το πρόγραμμα, τις επιλογές και τα πρόσωπά της αλλά και λόγω της υποχώρησης του αντιπάλου.

Σε αυτήν τη συγκυρία (στις 26 Οκτωβρίου η ΕΚΤ έχει αναφέρει πως θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των stress tests, ημέρα Κυριακή, και μία εβδομάδα μετά τη λήξη της σειράς Οκτωβρίου στο ΧΠΑ) έχει μεγάλη σημασία η κατάσταση που επικρατεί στα ξένα χρηματιστήρια και στη Wall Street.

Το διάγραμμα του δείκτη DJIA αποτυπώνει την προεξόφληση του έξυπνου χρήματος διεθνώς, πως μετά από ακόμη μία ανοδική κίνηση -με πιθανή την καταγραφή νέων ιστορικών υψηλών, για τη Wall Street ο λόγος-, πολύ πιθανή είναι η διόρθωση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Πτωτικός κύκλος που θα σηματοδοτεί ευρύτερες εξελίξεις (και) σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Ανεβάζουμε το διάγραμμα, με την εκτίμηση της eZMarket για επερχόμενο ευρύ κύκλο σημαντικής διόρθωσης από τη Wall.

Ας το έχουμε στα υπόψη μας...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v