Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2014

Μάχη κοντά στα χαμηλά έτους

Από τις 1.064,27 μονάδες ξεκίνησε η συνεδρίαση με τον Γ.Δ. να διολισθαίνει έως τις 1.059 (10.45) προτού επιχειρηθεί νέα προσπάθεια αντίδρασης, αυτήν τη φορά πάνω από τις 1.065 μονάδες.

Για τη χθεσινή συνεδρίαση ο Θανάσης Σταυρόπουλος αναφέρθηκε -εύλογα- σε bull trap, ενώ ο Βασίλης Μαρκάκης σημειώνει πως ο αρχικός ενθουσιασμός που δημιούργησαν τα δημοσιεύματα σχετικά με τις προθέσεις της ΕΚΤ διήρκεσε μόλις μερικές ώρες.

Αφενός το κακό διεθνές κλίμα και αφετέρου οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις -τις οποίες προφανώς κάποιοι τις γνώριζαν εγκαίρως- είχαν ως αποτέλεσμα ο δείκτης να χάσει όλα τα πρωινά του κέρδη και να κλείσει με σημαντικές απώλειες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Βασίλη, όσο καθυστερεί η αναδιάρθρωση του χρέους, τόσο περισσότερο θ' αυξάνεται η πολιτική αβεβαιότητα, καθώς ολοένα και περισσότεροι απογοητευμένοι ψηφοφόροι θα στέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη πάλι, όσο αυξάνεται η πολιτική αβεβαιότητα, τόσο πλησιέστερα θα έρχονται οι πρόωρες εκλογές, γεγονός που με τη σειρά του θ' αναβάλει τις όποιες αποφάσεις των εταίρων μας για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Φαύλος κύκλος. Ένα από τα θύματα του οποίου και το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα, και έως ότου ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, θα συνεχίσει τη διολίσθησή του σε χαμηλότερα επίπεδα.

Αν μη τι άλλο, η σημερινή και η αυριανή συνεδρίαση αναμένονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, καθότι επιχειρούνται προσπάθειες αντίδρασης εν μέσω διόρθωσης των ευρωχρηματιστηρίων (στις 9.334 μονάδες, με απώλειες 0,55% νωρίτερα ο DAX) και ρευστής κατάστασης στο εσωτερικό και όπως σωστά θυμίζουν φίλοι της στήλης σε ούτως ή άλλως πτωτική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v