Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 8 2014

Με το βλέμμα σε FT25, ΓΔ και DAX

Με ουρά πωλήσεων και απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση, με τον FT25 προς τις 326 μονάδες, που είναι και η πρώτη βραχυπρόθεσμη στήριξη. Για τον 25άρη η τελευταία σημαντική τεχνική περιοχή είναι λίγο χαμηλότερα προς τις 316 μονάδες.

Όπως μετρά ο Ηλίας Ζαχαράκης, στην περίπτωση αντίδρασης οι κοντινότερες - βραχυπρόθεσμες αντιστάσεις έχουν διαμορφωθεί στις 336-338 και λίγο ψηλότερα στις 346 μονάδες.

Προς τις 1.007 μονάδες αρχικά ο Γενικός Δείκτης, αν και όπως σημείωνε ο Θανάσης Σταυρόπουλος οι πραγματικές στηρίξεις του είναι προς τις 986-977 μονάδες.

Προσπάθεια αντίδρασης επιχειρείται κυρίως με ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, ενώ αρνητικά ξάφνιασε το άνοιγμα της Coca Cola HBC με μόλις 5 κομμάτια κατευθείαν στο -2% και τα 16,66 ευρώ.

Ωστόσο, σε αυτήν τη συγκυρία οι εν δυνάμει αγοραστές έχουν απέναντί τους και τις ξένες αγορές, που βρίσκονται σε εμφανή διόρθωση. Δείκτης-σηματωρός για τα ευρωχρηματιστήρια ο DAX, με τον Βασίλη Μαρκάκη (και την ομάδα των... Ημερολογιτών) να σημειώνει εδώ και μέρες πως ενδεχόμενη υποχώρηση χαμηλότερα των 9.100 μονάδων θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου. Το γερμανικό χρηματιστήριο προεξοφλεί τα επερχόμενα, προοίμιο των οποίων οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ, κυρίως όμως τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν εχθές για τη γερμανική οικονομία.

Κοντολογίς το πρώτο ΑΕΠ της Ευρώπης αρχίζει να εμφανίζει ενδείξεις επιβράδυνσης, τη στιγμή που το δεύτερο ΑΕΠ (Γαλλία) υποχρεούται να συνταχθεί με το τρίτο (Ιταλία) αμφισβητώντας το δόγμα της άτεγκτης δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Νωρίτερα ο DAX υποχώρησε έως τις 9.003,68 μονάδες, με προηγούμενα χαμηλά τα σημεία της 8ης Αυγούστου.
Ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 8.903,49 με κλείσιμο στις 9.009,32 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v