Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2014

Στα κρίσιμα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης

Επανήλθε στην περιοχή των 1.000 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, μετά το τελευταίο μικρό 4ήμερο ανοδικό σερί.

Οι τράπεζες μπορεί να ήταν η αιχμή, ωστόσο υπήρξε στράτευση των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ αλλά και συστράτευση αρκετών «υγιών δυνάμεων» της μεγάλης και της μεσαίας κατηγορίας. Γεγονός που δημιούργησε μία συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Για να δούμε όμως σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και πώς μετράμε την αγορά (Γενικός Δείκτης) με τη συνδρομή του Μάκη Βελλιανίτη.

Στο πρώτο διάγραμμα...

Μετά το χαμηλό των 853 μονάδων (κύμα i) αναπτύσσεται μια ανοδική διόρθωση (κύμα ii), η οποία έχει τη μορφή flat [[a]]-1024, [[b]]-870 μονάδες και [[c]] σε εξέλιξη. Το [[c]] βρίσκεται προς το τέλος του, όπως μαρτυρούν τα υπεραγορασμένα επίπεδα των ταλαντωτών και η προσέγγιση του άνω ορίου των λωρίδων Bollinger, για πρώτη φορά μετά τις 1.239 μονάδες του Ιουνίου.

...και στο δεύτερο διάγραμμα,...

Το κύμα [[c]] αναλύεται σε πέντε κύματα: [i]-905, [ii]-879, [iii]-964, [iv]-950 μονάδες (τρίγωνο) και [v] σε εξέλιξη. Εκτός από τις 1.028 μονάδες έχουμε επιπλέον τις εξής αντιστάσεις: 1.020-1.021 μονάδες - όπου [v]=2 X [i] και συνάντηση με τη μεσοπρόθεσμη διαγώνια γραμμή αντίστασης του ημερήσιου διαγράμματος - και 1.041-1.042 μονάδες, όπου [v]=2.618 X [i] και [[c]]=[[a]].

Όπως σημειώνει (συμπληρώνοντας) ο μέντωρ Στάθης Παπαβασιλείου (rosicrux.blogspot.gr) o όλος σχηματισμός είναι μέρος πιο παρατεταμένου και ευρύτερου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v