Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2014

Βολές για... δείκτες και κρίσιμες μετοχές

FT25. «Πατά» τις 275 μονάδες ο FT 25 πριν από λίγο, και όσοι κινούνται με γνώμονα (και) την Τ.Α. «ανεβάζουν» στροφές. O FT 25 στις 275+ μονάδες ενισχύει την ημερήσια τάση. 

Η έκθεση της BofA - Merrill Lynch σαν να ήρθε στην κατάλληλη στιγμή στην αγορά, καθώς συνοδεύεται από φήμες που θέλουν «κωδικούς Λονδίνου» να έχουν ενεργοποιηθεί long σε ΣΜΕ του δείκτη και στην γνωστή εξάδα μετοχών.

 

CAPITAL. Τραπεζική χρηματιστηριακή, που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα πουλούσε για λογαριασμό της Capital, φέρεται να έχει... κάνει κράτει. Είναι όντως βάσιμη η φήμη πως το Citi «βλέπει» επιθυμητό αποτέλεσμα στη σημερινή ψηφοφορία και με μέτριους τζίρους «ανεβαίνουν» τα χαρτιά ή πρόκειται για... παγίδα; Για να δούμε.

 

ALPHA BANK. Δεν κάνει την έκπληξη -μέχρι τώρα- η Alpha Bank, καθώς δεν ξεπερνά το 0,494 ευρώ, με τον Ηλία Ζαχαράκη να θεωρεί το 0,50 ευρώ τιμή-κλειδί.

 

DAX-ΜΟΣΧΑ. Ασανσέρ το διάγραμμα του DAX, από τη μία ο... ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη η... Μόσχα, όπως λέει ο Βασίλης Μαρκάκης και ο δείκτης του γερμανικού χρηματιστηρίου θυμίζει... γιο-γιο.

Με αφαίρεση από τον δείκτη MSCI απειλούν οι περιβόητες «αγορές» τη Μόσχα, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας πουλά από τα συναλλαγματικά αποθέματα της.

 

JUMBO. Και με πακέτα η άνοδος της Jumbo, άλλο ένα πριν από λίγο για 23.599 τεμάχια στα 8,796 ευρώ, αξίας 207.586 ευρώ. Παραδοσιακά το δεύτερο τρίμηνο -κυρίως λόγω Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς- του βγαίνει... λίρα εκατό του Απ. Βακκάκη. Στα 9,31 ευρώ με στόχευση την... αντιστασούλα των 9,35 ευρώ.

 

AΡΑΙΓ. Παραμένει η μόνη στο μείον η ΑΡΑΙΓ, ψιλά πράγματα όμως με πωλητή πριν από λίγο έως και -0,74% στα 7,73 ευρώ.

 

VIOHALCO. «Πρόλαβε» να γράψει και νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,80 ευρώ η Viohalco προτού αντιδράσει προς το 1,85 ευρώ, εμφανής η αδυναμία.

 

BLUE CHIP. Η CC HBC από το χαμηλό διετίας των 14,75 έως τα 15,49 ευρώ. Σε παλιότερο θέμα της Αλεξάνδρας Γκίτση σημειωνόταν πως ο όμιλος προχωρά σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών του λόγω της επιδείνωσης της κρίσης στη ρωσική αγορά. Σημαντικό μέγεθος το 19% των πωλήσεών της που πραγματοποιεί σε αυτήν τη μεγάλη αγορά.

Έως τα 5,07 ευρώ ο Μυτιληναίος, έως τα 2,08 ευρώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έως τα 2,29 ευρώ η ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Οι σηματωροί είναι εδώ, αύριο να δούμε... Πάντως, τα 19,5 εκατ. ευρώ, που είχαν αλλάξει χέρια στις 12.25 είναι... ψιλοσυναλλαγές. Που πρακτικά σημαίνει ότι επιχειρείται χαμηλού κόστους κίνηση προεξόφλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v