Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2014

Πρώτες βολές για Τιτάν, ΔΕΗ, Κύπρου, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς

ΤΑΣΗ: Προφανώς σχεδόν τα πάντα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ωστόσο διερευνητικές κινήσεις και... πονταρίσματα δεν θα λείψουν μέχρι τότε.

OΠΑΠ: Κλήρωσε από εχθές, με κλείσιμο στα 9,55 ευρώ- υψηλό ημέρας- συναλλαγές 4,102 εκατ. ευρώ. Επόμενο στοίχημα, που προφανώς εξαρτάται από τις πολιτικές εξελίξεις το...κενό των 10,50-10,65 ευρώ από την αποφράδα συνεδρίαση της Τρίτης 9 Δεκεμβρίου τότε που η μετοχή είχε «βουτήξει» 13,33% (σε κλείσιμο) στα 9,49 ευρώ,

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η χθεσινή που προσέγγισε τα 5,40 ευρώ (έως τα 5,35 ευρώ) περιοχή όπου ξανα βγήκαν πωλητές. Τελικά κλείσιμο στα 5,10- χαμηλό ημέρας- με συναλλαγές 1,295 εκατ. ευρώ,

ΘΕΣΕΙΣ: Αναλυτική καταγραφή των θέσεων των ξένων στα blue chips από τον Γιώργο Α. Σαββάκη. Σημειώνω, πως παρότι λοιπόν οι ξένοι αυξάνουν τις θέσεις τους συστηματικά (από 31,7% ποσοστό συμμετοχής τον Ιανουάριο έφτασαν στο 45,3% τον Νοέμβριο), τα ποσοστά των θεσμικών διαχειριστών με μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα (Global Emerging Funds - GEM) παραμένουν χαμηλά και η αγορά εξακολουθεί να κυριαρχείται από επιθετικά hedge funds.

Και καλό και κακό, εάν δει κάποιος για παράδειγμα το χθεσινό μείον 5,19% στα 7,30 ευρώ της Αεροπορίας Αιγαίου όπου είναι σε εξέλιξη αλλαγή θέσης διαχειριστών.

ΤΙΤΑΝ: Γνωστή η αδυναμία μου στη μετοχή της ιστορικής ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας. Δεύτερη παλιότερη στο ΧΑ (εισήχθη το 1212) μετά τον oμιλο της Εθνικής Τράπεζας (της Ελλάδος, τότε). Ενα από τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα του ομίλου για την «επόμενη ημέρα» είναι πως υπάρχει (και) διάδοχη κατάσταση (Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Τάκης Κανελλόπουλος κ.ά.). Αποτίμηση 1,54 δισ. έναντι 1,44 δισ. ευρώ της ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Η αγορά εκτιμά, πως με εκλογή ΠτΔ γίνεται... υπερτασική για πάνω από 7-7,20 και ότι με προοπτική πρόωρων εκλογών επέρχεται black out και δοκιμασία του πρόσφατου χαμηλού στα 5,23 ευρώ (12/12),

Τρ. ΚΥΠΡΟΥ: Δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσουν στην τύχη της, οι γνώστες του.. παιγνίου, που σημειώναμε εχθές.

ΣΦΑ: Στα 2,51 ευρώ με εβδομαδιαία απόδοση 23,04% και 258,57% στο μήνα(!) και καθημερινά με μόλις 10 άντε 20 κομματάκια... Να υποθέσω, πως η επιτυχής αναχρηματοδότηση των δανείων, η τραπεζική στήριξη, τα νέα business plans έχουν βάλει "overdrive" στο χαρτί, ούτε Suzuki, να ήταν. Εκεί στην Κολοκοτρώνη έχουν γνώση του θέματος ή μήπως λόγω εορτών...

ΕΧΑΕ: Να τα μας, στο 5,14% η συμμετοχή της Wellington Management. Και είχα «φαγωθεί» να βρω ποιός αγοράζει από τις αρχές Δεκεμβρίου και τα (περίπου) 5,30 ευρώ.

ΓΕΚ Τέρνα: Οι Απ. Ταμβακάκης και Παν. Κυριακόπουλος στο δ.σ της ΓΕΚ Τέρνα. Μάλιστα...

ΠΕΙΡ: Στις 2 Ιανουαρίου η άσκηση των warrants. Ανοδικά το βλέπω σήμερα το ΠΕΙΡ τπ από τα 0,209 ευρώ. Λέτε;

ΒΟΥΛΗ:  Θα τα πούμε και στη συνέχεια, αλλά λύστε μου μία απορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήγγειλε τον Φ. Κουβέλη σαν... Καρατζαφέρη της «αριστεράς» όταν αυτός, βέβαια, ήταν στο τσακ να αποδεχτεί την πρόταση των Σαμαρά-Βενιζέλου για την θέση του ΠτΔ.

Με τι ασχολούμαι, θα πείτε...

Αντε, πάμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v