Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 30 2015

Βολές για αγορές, Σουλτς, τράπεζες

ΑΓΟΡΕΣ: Σε ρόλο ρυθμιστή (ή μήπως απορρυθμιστή για Ε.Ε και ευρώ, όπως το 2009) η Ελλάδα.

Εξαιρετικότατο το άρθρο του Paul Krugman δίνει το ακριβές στίγμα των αμερικανικών συμφερόντων, του διλήμματος που αντιμετωπίζουν οι γερμανοί και της αναπόφευκτης κατάληξης της αντιπαράθεσης Αθήνας- Βερολίνου/Βρυξελλών.

Στην ίδια φιλοσοφία/προσέγγιση το άρθρο του Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου, πως η...αμερικανική συνταγή θα δώσει την λύση στην Ευρώπη.

Λύση, που το Βερολίνο με κάθε τρόπο θέλει να αποφύγει, να αποτρέψει.

ΛΕΩΦ. ΑΘΗΝΩΝ: Θα το επαναλάβω, και ας γίνομαι κουραστικός, καταλυτική η παρέμβαση Δραγασάκη, το βράδυ της Τρίτης.

Οι γνωρίζοντες έχουν απόλυτη συναίσθηση τι διακυβεύτηκε στο διήμερο Δευτέρας-Τρίτης, κυρίως όμως με την εκτροπή το πρωί της Τρίτης σε μετοχές, τραπεζικές αξίες, ομόλογα, collaterals κ.λ.π

Η εσπευσμένη επίσκεψη του mr Fairfax ενδεικτική, όπως και του Angel Gurria. Προβλέπεται συνωστισμός στο Ελευθέριος Βενιζέλος την επόμενη εβδομάδα, Capital, York Global, κ.α. αφίξεις.

Εύστοχοι οι F.T σημειώνουν, πως αν μη τι άλλο, ο ΣΥΡΙΖΑ ταράζει τον «ύπνο» της Ευρώπης. Αρκεί να μην περιλαμβάνει και...εφιάλτες για τα ελληνικά συμφέροντα.

Μ. ΣΟΥΛΤΣ: Κακή για ΕΕ και Ελλάδα η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Ενώ με Ποτάμι ή ΠΑΣΟΚ θα ήταν καλή. Την επόμενη φορά να μας υποδείξουν και ποιούς να «σταυρώσουμε».

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έγινε το 55% των χθεσινών συναλλαγών, περί τα 87 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα 34,5 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Πειραιώς.

ΟΤΕ: Ξάφνιασε αρνητικά. Δεν επιτεύχθηκε κλείσιμο πάνω από τα 7,95-8 ευρώ κάτι που προβλημάτισε αρκετούς αναλυτές. Εάν δεν καταφέρει ούτε σήμερα να περάσει τα 8 ευρώ τότε η περιοχή μετατρέπεται σε αντίσταση. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να περιμένουμε κύκλους ρευστοποιήσεων/ισχυρών πιέσεων στη μετοχή του ΟΤΕ. Σηματωρός, μέχρι νεοτέρας.

VIOHALCO: Συνέχισε μέχρι τα 2,29 ευρώ. Βραχυπρόθεσμα ανοδική φορά και με αφορμή τις ενδοομιλικές εξελίξεις (ειδική αναφορά μας στον χθεσινό Εκηβόλο).

ΤΙΤΑΝ: Ούτε εχθές, μας «πούλησε» η μετοχή/εισηγμένη. Stay firm, που θα έλεγε και ένας...λονδρέζος φίλος.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σταθερή στα 5,25 ευρώ η μετοχή, στα 9,19 με μικρά κέρδη η ΜΕΤΚΑ. Από τους παίκτες της «επόμενης ημέρας» σε κάθε περίπτωση.

ΤΕΝΕΡΓ: Με 6% στα 2,12 ευρώ και άμεση επαναφορά. Τα «χαμηλά» των 1,70 στις 8 Ιανουαρίου ήταν τελικά μία καλή βάση, σημείο αναφοράς. Όπως γράφει και ο δάσκαλος Μιχάλης Καϊταντζίδης «οδηγεί την κούρσα στα Αιολικά». Αποτίμηση στα 231,7 εκατ. ευρώ.

ΕΛ.ΠΕ: Καλή εικόνα, τελευταία. Απαιτείται διάσπαση των 3,86 ευρώ για να μείνει long το χαρτί.

GRIVALIA: Σήμερα τα αποτελέσματα τριμήνου, στα 8 ευρώ η μετοχή, στα 810 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της εισηγμένης. Τι προβλέπουν Euroxx, Alpha Finance.

ΑΕΠ: Στο 24,3% ως ποσοστό επί του ΑΕΠ η συνολική κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v