Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2015

ΒΟΛΕΣ για... ΟΤΕ, Μυτιληναίο, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΕΤΚΑ, Λούλη, ΕΥΑΘ

ΕΛΛΑΔΑ: Ηχηρή, καταλυτική, μάλλον απρόσμενη η συμπαράσταση στη νέα κυβέρνηση από πολιτικούς φορείς και αρκετά διεθνή ΜΜΕ, ανέτρεψε το βαρύ κλίμα που είχε δημιουργηθεί κατά την περιβόητη συνάντηση της Παρασκευής. Η διψασμένη για θετικές ειδήσεις ελληνική αγορά δεν έχασε ευκαιρία και πανηγύρισε δεόντως την επικοινωνιακή νίκη της κυβέρνησης.

Και ήταν μια μεγάλη νίκη, καθώς αν μη τι άλλο, έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτήν τη μικρή γωνίτσα του πλανήτη. Κατάφερε ν' ακουστεί η κραυγή της, σε όλον τον κόσμο. Δεν έχει καμία σημασία αν σχολιάστηκε περισσότερο το μπλε ηλεκτρίκ πουκάμισο του Βαρουφάκη, απ' ό,τι τα επιχειρήματά του για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!!!!

Ας ευχηθούμε η επικοινωνιακή αυτή νίκη να μετουσιωθεί και σε πολιτική νίκη, γιατί αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο.

-από την ομάδα ανάλυσης των Ημερολογιτών - την οποία η στήλη συνυπογράφει απόλυτα.

Πάμε παρακάτω...

FT 25: Για τη σημασία της περιοχής των 227 μονάδων έχουμε αναφερθεί (και εμείς) πολλές φορές. Στις 225,67 μονάδες το «κλείσιμο», στις 216,06 έως 231,27 μονάδες το εύρος διακύμανσης εχθές. Ωστόσο, η βραχυπρόθεσμη τάση θα κριθεί υψηλότερα, ωστόσο ενδεχόμενο «κλείσιμο» σήμερα θα είχε και την ψυχολογική σημασία του.

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έχει περιγράψει -λίγο ως πολύ- τον... οδικό χάρτη. Καταληκτική περίοδος της διαδικασίας που έχει ήδη ξεκινήσει θεωρείται το τέλος Μαΐου. Μέχρι τότε (και) η αγορά, το Χ.Α., θα προσφέρουν πολλές και δυνατές συγκινήσεις. Και του ύψους και του βάθους. Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν να θεωρήσουμε δεδομένο το ένα ή το άλλο ενδεχόμενο.

FT 25 ΙΙ: Στις 231 μονάδες (ενδοσυνεδριακό υψηλό) ο Ηλίας Ζαχαράκης «μετρά» το 38% της πτωτικής κίνησης. Διάσπαση των 231 μπορεί να δώσει συνέχεια της κίνησης προς τις 240 μονάδες.

Δ.ΤΡ: Στις 63,91 μονάδες κλείσιμο, διακύμανση στο εύρος των 59,94 έως 69,22 μονάδων. Με το 55% των συναλλαγών στις τράπεζες και τις περισσότερες, 18,2 εκατ. ευρώ, στην Alpha Bank. Για τη μόνη που δεν έχει σημειωθεί «νέο ελάχιστο». Συνολικά στις 4 συστημικές άλλαξαν χέρια περί τα 63-64 εκατ. ευρώ.

Για τον κλαδικό δείκτη απαιτείται η υπέρβαση των 72 μονάδων.

ΟΤΕ: Ο σηματωρός μας έκλεισε στα 7,73 ευρώ, με διακύμανση στο εύρος των 7,58-7,87 ευρώ. Δεν αλλάζει κάτι παρά το 5,60%, καθώς κλειδί θεωρείται η υπέρβαση των 8 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Από τους βασικούς παίκτες της «επόμενης ημέρας» δεν άφησε το «χαρτί» του στα δύσκολα. Με (υπο)στηρίξεις από το πανίσχυρο Fairfax/Prem Watsa μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Απαραίτητη προϋπόθεση η υπέρβαση της κοντυνότερης αντίστασης στα 5,65 ευρώ.

ΤΕΝΕΡΓ - ΜΕΤΚΑ: Τις τελευταίες συνεδριάσεις τα... διαγράμματα τους συγκλίνουν. Αθόρυβη, ενδιαφέρουσα (και τεχνικά) ανοδική κίνηση από δύο παίκτες της «επόμενης ημέρας». Η ΜΕΤΚΑ έχει ως αντιστάσεις τα 9,30-9,40 ευρώ, η ΤΕΝΕΡΓ μας έχει επιβεβαιώσει αρκετές φορές την στήριξη του 1,70-1,80 ευρώ. Αποτίμηση 477,95 και 231,75 εκατ. ευρώ.

WARRANTS: Για να διευκολυνθούν πολλοί... εμπλεκόμενοι θα πρέπει οι τρέχουσες τιμές να βελτιωθούν πολύ. Για να έχει ευκολότερο έργο και το ΤΧΣ.

ΤΑΙΠΕΔ: Σημειολογική κίνηση που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είχε την σημασία της. Έχοντας αρθρογραφήσει για τα «έργα και τις ημέρες» του Ταμείου, από ιδρύσεως του... σε διάφορα Μέσα (και από αυτήν τη στήλη αλλά και από τον ΜΕΤΟΧΟ), έχοντας ξεκάθαρη θέση για ζητήματα όπως λ.χ. του Ελληνικού (επί παντοδυναμίας Γ. Παπανδρέου - Γ. Παπακωνσταντίνου κ.λπ. Αθεμπίγιο) αισθάνομαι πως ενίοτε μπορεί να δικαιωθεί (και) ένας δημοσιογράφος. Και ας μου συγχωρεθεί η... περιαυτολογία, δεν την συνηθίζω, αλλά...νισάφι πια.

ΛΟΥΛΗ: Στο 1,95 ευρώ με 9,55%. Έχοντας περάσει από το Γεφύρι της Πλάκας (πανέμορφος τόπος) δεν μπορώ να μην αποδώσω τα εύσημα στον επιχειρηματία για την ενέργεια του.

ΕΥΑΘ: Άρεσε σε πολλούς η χθεσινή κίνηση της ΕΥΑΘ στα 2,70 ευρώ. «Βλέπει» τα 2,90 ευρώ υπό προϋποθέσεις.

PAUL KRUGMAN: Ξανά «χτυπά», με νέο ενδιαφέρον άρθρο του. Σαν... προπομπός του αμερικανού Προέδρου ομιλεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v