Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2015

Εστιάζοντας στις τράπεζες

Με οδηγό το πλαίσιο, που έχει θέσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, θα μετρήσουμε τις μετοχές των 4 συστημικών τραπεζών.

Εύλογη η προσοχή στον κλάδο (σε αυτόν θα φανεί σταδιακά η προεξόφληση των «ισχυρών χεριών» είτε με αγορές/άνοδος είτε με πωλήσεις/διόρθωση) με τον Γ. Δραγασάκη να εκτιμά,πως το επόμενο διάστημα μπορεί να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία.

Σε αυτή την περίπτωση θα καταστεί περιττό το αίτημα για τεχνική παράταση του προγράμματος που θα καλύπτει την ΕΚΤ σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα των τραπεζών.

Επίσης, θεωρεί πιθανή τη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης που θα μπορούσε μάλιστα να αναπτυχθεί κατά τη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Λίγο ως πολύ αυτό θεωρούμε περίγραμμα των κινήσεών μας για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ειδικά σε αυτή τη φάση τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα (άρα ευκαιρίες αλλά και παγίδες) παρουσιάζουν οι τραπεζικές μετοχές.

Οπως σημειώνεται από την ομάδα ανάλυσης eZMarket μετά από εκτεταμένες ρευστοποιήσεις επιχειρείται η επανάκτηση δυνάμεων με την πρώτη προσπάθεια να καταβάλλεται εχθές.

Στα διαγράμματα που ακολουθούν είναι εμφανής η προσπάθεια σχηματισμού πυθμένα, τύπου V Bottom.

 

 

 

Η διαδικασία δημιουργίας σχηματισμού πυθμένα συνδέεται με την προσπάθεια των μετοχών να επανέλθουν πάνω από τα προηγούμενα ιστορικά χαμηλά τους και να ξεφύγουν από τα καθοδικά κανάλια στα οποία κινούνται (εκτός της μετοχής της Alpha Bank που δεν έχει καταγράψει νεότερα ιστορικά χαμηλά).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v